Take a fresh look at your lifestyle.

CJSU Cluj a decis! CU MASCĂ și în AER LIBER, în anumite locuri. Amenzile sunt consistente

0

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj a decis, miercuri seara, că începând cu data de 8 august 2020, ora 00.00, pe întreg teritoriul județului Cluj, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție de către toate persoanele cu vârsta de peste 5 ani, astfel încât să acopere nasul și gura, la întruniri de natură activităților culturale, ştiinţifice, artistice sau de divertisment organizate în spaţii publice deschise, în zone în care se desfăşoară serbări publice sau pelerinaje și adunări cu caracter religios. Orarul de aplicabilitate este 0-24, pe toată durata stării de alertă.

De asemenea, UAT-urile vor identifica toate spațiile de tip piețe agroalimentare, piețe auto, târguri de produse și de animale, locații de tip bazar temporare sau permanente de pe raza UAT-urilor, pe care le vor comunica CJSU până în data de 10.08.2020, în vederea introducerii obligativității purtării măștii în aceste zone, după consultarea DSP.

Pentru nerespectarea noilor reguli, se aplică amenzi cuprinse între 500 la 2500 lei conform, art.66 lit.a din legea 55 din 15 mai 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata