Take a fresh look at your lifestyle.

CLUJ: Captură uriașă de lemn tăiat ilegal

0

lemne-confiscateCirca 258 de metri cubi de material lemnos, în valoare de aproximativ 37.000 de lei, au fost confiscaţi valoric, în urma unor controale de specialitate.

În perioada 19-25 august, poliţiştii din cadrul Secţiei 8 Poliţie Rurală Huedin, împreună cu specialişti din cadrul Comisariatului de Regim Silvic şi Cinegetic Cluj, au acţionat pentru prevenirea delictelor silvice, precum şi pentru verificarea modului de exploatare, debitare, transport şi comercializare de material lemnos.

Astfel, s-au efectuat controale pe raza comunei Beliş la societăţi comerciale care au ca principal obiect de activitate recoltarea şi comercializarea de material lemnos.

În urma activităţilor, au fost constatate situaţii în care nu au fost respectate prevederile H.G. 470/2014 referitoare la provenienţa, circulaţia şi comercializarea materialelor lemnoase, respectiv ale Legii 171/2010 pentru stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.

Astfel, cu ocazia controlului realizat la punctul de lucru al unei societăţi comerciale, s-au constatat nereguli în ceea ce priveşte provenienţa materialului lemnos în perioada 09.12.2014 – 19.08.2015, acesta fiind achiziţionat de la persoane fizice care nu ar fi proprietari de fond forestier.

Conform prevederilor legale, peste 257 metri cubi de material lemnos, în valoare de circa 37.000 de lei, a fost confiscat valoric. Totodată, s-a aplicat o sancţiune de 10.000 de lei.

EXEMPLU

La data de 25 august a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei 8 Poliţie Rurală Huedin au depistat pe raza comunei Beliş, două autoutilitare cu care se transporta material lemnos.

Astfel, a fost depistat în trafic, un bărbat de 38 de ani, din comuna Rîşca, care nu deţinea documente de provenienţă sau transport pentru peste 14 metri cubi de material lemnos.

De asemenea, a fost depistat în trafic, un bărbat de 37 de ani, din comuna Gilău, care nu deţinea documente de provenienţă sau transport pentru peste 6 metri cubi de material lemnos.

Materialul lemnos, în valoare totală de circa 6200 lei, a fost confiscat şi predat ocolului silvic.

Bărbaţii au fost sancţionaţi contravenţional, în conformitate cu prevederile Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata