Take a fresh look at your lifestyle.

Cluj-Napoca, în luptă pentru titlul de Capitală Europeană a Inovării

0

Municipiul Cluj-Napoca a intrat în luptă pentru un nou titlu de oraș european, după ce în 2015 a câștigat titlul de Capitală Europeană a Tineretului.

Cluj-Napoca s-a calificat în competiția finală pentru titlul de Capitală Europeană a Inovării. Distincția este acordată de Comisia Europeană prin programul Orizont 2020.

Printre cele 11 orașe europene aflate în competiție sunt Milano, Valencia și Viena.

Decizia de a intra în aceasta competiție a fost luată după ce comisarul european pentru Inovare, Cercetare, Cultură, Educaţie şi Tineret, Mariya Gabriel, a dat startul acestui concurs cu ocazia participării la conferinţa „StartUpCity Cluj-Napoca” și a avut cuvinte de laudă pentru Cluj-Napoca.

Printre punctele tari ale Clujului în această competiție se numără: ecosistemul de inovare dezvoltat aici, transformarea orașului într-unul bazat pe cunoaștere și economie digitală sau inovația în transportul în comun și bugetarea participativă.

Comisia European va anunța câștigătorul titlului la finalul lunii septembrie și îl va premia cu 1 milion de euro pentru a sprijini proiectele în inovare.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata