Take a fresh look at your lifestyle.

Clujean arestat pentru nerespectarea interdicției de a se apropia de concubină. Când a prins-o a bătut-o pe femeie

0

arestatPoliţiştii au reţinut pentru 24 de ore un bărbat care, deşi avea interdicţie de a se apropia de fosta concubină, ar fi încălcat această obligaţie şi ar fi agresat-o pe femeie, sustrăgându-i şi telefonul mobil.

Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca – Secţia 7 Poliţie au reţinut, pentru 24 de ore, un bărbat care ar fi agresat o femeie şi i-ar fi sustras telefonul mobil, încălcând astfel şi ordinul de protecţie care îi interzicea să se apropie la mai puţin de 200 de metri de victimă.

Astfel, la data de 11 iunie, Secţia 7 Poliţie a fost sesizată de către o femeie cu privire la faptul că, în timp ce se afla într-o staţie de autobuz de pe strada Traian Vuia, din municipiu, a fost agresată verbal şi fizic de către  bărbatul care i-ar fi fost concubin.

Femeia de 33 de ani, din Cluj-Napoca, a mai relatat organelor de poliţie faptul că bărbatul i-a sustras şi telefonul mobil, după care a fugit.

Poliţiştii s-au deplasat de îndată la faţa locului, depistându-l pe cel în cauză la scurt timp, pe strada Morii, din municipiu. Asupra acestuia, a fost găsit telefonul mobil, care a fost returnat părţii vătămate.

Totodată, în urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii au stabilit că bărbatul de 47 de ani, din Turda, nu avea voie să se apropie de persoana vătămată la o distanţă mai mică de 200 de metri, fiind emis un ordin de protecţie în acest sens, de către Judecătoria Cluj-Napoca.

Faţă de bărbat, a fost dispusă măsura controlului judiciar de către reprezentanţi ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.

Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, furt şi nerespectarea hotărârii judecătoreşti, fapte prevăzute de Codul penal şi Legea 217/2003 pentru prevenirea şi combaterea violenţei în familie.

***

Violenţa în familie reprezintă un domeniu considerat de Poliţie ca fiind o problemă gravă şi delicată, întâlnită în societatea noastră. Poliţia desfăşoară campanii de prevenire a acestor fapte şi îi sancţionează drastic pe cei care comit astfel de abuzuri.

Conform Legii 217/2003 pentru combaterea violenţei domestice,  partenerul care se simte agresat poate solicita instanţei sa emită un ordin de protecţie faţă de agresor.

Astfel, instanţa poate dispune, pentru un termen de maxim 6 luni de la depunerea cererii pentru ordinul de restricţie, măsuri împotriva agresorului. Acesta poate fi obligat sa părăsească domiciliul comun, să plătească anumite costuri legate de cheltuielile cu chiria pentru locuinţa temporară a victimei, care a fost nevoită să se mute în urma agresiunii, etc.

De asemenea, instanţa îl poate obliga pe agresor să urmeze cursuri de consiliere psihologică, psihoterapie sau poate recomanda efectuarea unui tratament ori a unor forme de îngrijire, în special în scopul dezintoxicării.

SESIZAŢI  POLIŢIEI ORICE CAZ DE VIOLENŢĂ ÎN FAMILIE!

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata