Take a fresh look at your lifestyle.

Clujean OBLIGAT de instanță să stea departe de soție. A bătut-o și a terorizat-o cu amenințări

0

Un tânăr din Huedin, care în trecut a fost implicat în multiple scandaluri, a comis-o din nou. Ultima lovitură primită vine din partea Judecătoriei Huedin, care îl obligă să stea departe de soția lui. Femeia l-a reclamat pe soț pentru violență în familie, amenințări și altele. În primă fază, pentru a înlătura pericolul imediat, polițiștii Poliției Orașului Huedin au emis un ordin de protecție provizoriu pentru violență domestică. Ulterior un judecător de la Judecătoria Huedin a confirmat ordinul și l-a extins pe 6 luni de zile.

Surse din anchetă spun pentru INFO Huedin că bărbatul și-a agresat soția în repetate rânduri și a terorizat-o cu amenințări. Mare parte din episoade s-ar fi petrecut când clujeanul s-ar fi aflat sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

„Femeia a ajuns la capătul puterilor. Când a povestit câte a suportat și prin ce a trecut ne-a apucat groaza. Indiferent dacă ești beat sau cum ești, nu poți face așa ceva. Întrece orice limită. Ea a plecat din domiciliul conjugal, împreună cu fetița, din cauza agresiunilor. Pe urmă au început amenințările de genul <<lasă că vezi tu ce se întâmplă>>, <<ai să vezi că nu va fi bine>>, o teroare psihică pentru femeie”, ne spune unul dintre anchetatori.

După sesizare, polițiștii din Huedin au emis imediat un ordin de protecție temporar.

Joi, un magistrat al Judecătoriei Huedin a extins ordinul de protecție pe o durată de 6 luni. Printre altele, clujeanca a cerut ca soțul să nu se apropie de fetița lor, dar acest petit a fost respins.

Iată, mai jos, ce nu are voie bărbatul să facă în această perioadă de 6 luni:

„Admite în parte cererea de emitere a ordinului de protecţie înaintată de PARCHETUL DE PE LÂNGĂ JUDECĂTORIA HUEDIN, privind pe agresorul D.S.D. … şi victima D.A., ….. şi în consecinţă: Dispune emiterea unui ordin de protecţie împotriva agresorului D.S.D, pe durata unui termen de 6 luni de la data pronunţării prezentei hotărâri, prin care se adoptă următoarele măsuri: 1. Obligarea agresorului la păstrarea unei distanţe minime de 200 m faţă de victima D.A. 2. Obligarea agresorul la păstrarea unei distanţe minime de 200 m faţă de reşedinţa victimei D.A. situată în ….. Atrage atenţia pârâtului că încălcarea oricăreia dintre măsurile prevăzute în prezentul ordin de protecţie constituie infracţiune de nerespectare a hotărârii judecătoreşti. Respinge cererea de obligarea a pârâtului D.S.D să păstreze distanţa de 200 m faţă de fiica sa, D. M.. Dispune avansarea onorariului apărătorului din oficiu, avocat Feier Monica, în sumă de 500 lei din fondurile speciale ale Ministerului Justiţiei. Ia act că victima nu a solicitat cheltuieli de judecată. Executorie fără somaţie sau fără trecerea vreunui termen. Cu drept de apel în termen de 3 zile de la pronunţare. Dată în şedinţa Camerei de Consiliu şi pronunţată în şedinţă publică azi, 04.06.2020”, se arată în decizia Judecătoriei Huedin.

Tânărul nu a putut fi contactat până la ora publicării articolului pentru un punct de vedere.

La finele anului 2017, același tânăr a provocat un accident rutier în Izvorul Crișului. Polițiștii au constatat că tânărul era băut. Judecătoria Huedin l-a condamnat pe acesta la închisoare cu suspendare în dosarul 395/242/2019.

În 2013, bărbatul a fost condamnat de către Judecătoria Huedin, în dosarul numărul 7/242/2013, la 1 an de închisoare cu suspendarea condiționată a pedepsei, pentru comiterea infracțiunii de conducere a unui autovehicul cu o îmbibație alcoolică peste limita legală și conducere fără permis.

În anul 2010, numele lui clujeanul apare într-un dosar de trafic de droguri, dosarul 5307/117/2010. tânărul la acea vreme avea calitatea de martor.

În continuare, în România, violența domestică este acceptată de societate și, de multe ori, ignorată de autoritățile care blamează victima. În țara noastră, 30% dintre femei spun că au fost la un moment dat victimele violenței fizice sau sexuale.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata