Take a fresh look at your lifestyle.

Clujeancă bătută de soț. Bărbatul arestat pentru mai multe infracțiuni

0

La data de 22 februarie, în jurul orei 12.30, Poliția municipiului Cluj-Napoca – Secția 4 Poliție a fost sesizată de către o femeie, de 42 de ani, cu privire la faptul că la data de 21 februarie ar fi fost victima unor agresiuni fizice exercitate de soțul acesteia.

Din cercetările derulate de polițiști a reieșit faptul că la data de 21 februarie, în timp ce se aflau la locuința din cartierul Mănăștur, în contextul unor discuții în contradictoriu, bărbatul ar fi devenit violent, agresând-o fizic pe femeie, aplicându-i două lovituri cu pumnul, respectiv una în spate și una în zona feței.

În baza celor constatate și a materialului probator, polițiștii au emis imediat ordonanță de reținere, pentru 24 de ore, pe numele bărbatului.

În cursul zilei de 23 februarie, aflându-se în continuarea activităților investigative, polițiștii au administrat noi probe în cadrul dosarului penal din care au rezultat aspecte privitoare la săvârșirea de către bărbat a infracțiunilor de șantaj și influențarea declarațiilor, prin aceea că ar fi încercat să convingă victima să nu sesizeze organele de poliție, sub amenințarea unor fapte de natură penală.

În urma întregului probatoriu administrat, la data de 23 februarie, acesta a fost prezentat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Cluj-Napoca, care a dispus măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile.

Cercetările sunt efectuate în continuare sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, pentru săvârșirea infracțiunilor de violență în familie, amenințare, influențarea declarațiilor și șantaj.

„În baza art. 226 rap. la art. 223 alin. (2) C.pr.pen., cu reţinerea art. 202 C.pr.pen. şi art. 225 C.pr.pen., admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca şi, în consecinţă: Dispune arestarea preventivă a inculpatului NOJE TIMOTEI ANTONIU cercetat sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de violență în familie, prev. de art. 199 alin. (1) C.pen. rap. la art. 193 alin. 1, alin. 2 și alin. 21 lit. c) C.pen., amenințare, prev. de art. 206 alin. 1 C.pen. (persoană vătămată N.C.C.), influențarea declarațiilor, prev. de art. 272 alin. 1 C.pen., șantaj, în formă continuată (2 acte materiale), prev. de art. 207 alin. 1 C.pen. cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.pen., totul cu aplicarea art. 38 alin. 1 C.pen., pe o perioadă de 30 de zile, începând de astăzi, data de 23.02.2024 şi până la data de 23.03.2024 inclusiv. Respinge, ca neîntemeiată, cererea de luare a măsurii preventive a unei măsuri preventive mai uşoare. Emite mandatul de arestare preventivă cu privire la inculpatul NOJE TIMOTEI ANTONIU. Executorie, potrivit art. 204 alin. (3) C.pr.pen. În baza art. 275 alin. 3 C.pr.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Onorariul apărătorului desemnat din oficiu, dl. av. Sima Dan, în cuantum de 340 lei, rămâne în sarcina statului şi va fi avansat din fondurile Ministerului Justiţiei. Cu drept de contestaţie, în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 23.02.2024, ora 18:38.Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP)  29/2024  23.02.2024″, se arată în minuta Judecătoriei Cluj-Napoca.

Citește și
SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata