Take a fresh look at your lifestyle.

CNSU a aprobat introducerea certificatului verde, pentru evenimente private, mall-uri, în localități cu incidența peste 3 la mie

0

CNSU a aprobat introducerea certificatului verde, după modelul altor state. Măsura ar urma să permită activităţilor economice să rămâne deschise chiar şi la o rată de infectare de peste 3 la mie.

Guvernul va lua decizia finală cu privire la acest certificat verde.

Certificatul verde este un cod QR care atestă  că persoana respectivă este vaccinata, a trecut prin boală sau este testată.

Acest certificat va permită să mergem la mall sau la restaurant într-o localitate în care rata de incidență este peste 3 la mie, dar până la 6 la mie.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență discută și introducerea unor măsuri pentru limitarea accesului la nunți sau botezuri, în spații închise, până la 200 de persoane.

La seminarii  sau workshop-uri ar fi permis accesul a 150 de persoane în spații închise și până la 200 de persoane în spații deschise.

La o cafenea de 50 de metri pătrați ar trebui permis accesul a 25 de persoane.  Activitatea restaurantelor și cafenelelor, în spații închise, se va putea desfășura în intervalul orar 05:00-02:00 până la 50% din capacitatea maximă a spațiului.

Competițiile sportive organizate în spații închise sau deschise, se pot desfășura cu participarea spectatorilor până la 30% din capacitatea maximă a spațiului, cu purtarea măștii de protecție și asigurarea unei distanțe de minimum 1 metru între spectatori.

Activitatea în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte se pot desfășura cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, cu purtarea măștii de protecție.

Organizarea și desfășurarea în spații deschise a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale poate fi realizată cu participarea a cel mult 1.000 de spectatori, cu purtarea măștii de protecție.

Aceste măsuri urmează să fie aprobate și în ședința de guvern de vineri. Ele nu vor intra în vigoare dacă nu sunt aprobate.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata