Take a fresh look at your lifestyle.

Comorile României revin în țară după turneul din China

0

piese-de-muzeuComorile României revin în țară. Perioada de prezentare a amplului proiect expozițional ”Comorile României” în Republica Populară Chineză a ajuns la final, cele 445 de piese excepționale de patrimoniu din colecțiile a peste 30 de muzee din România urmând a se întoarce în țară la finalul lunii august 2016.

La Muzeul Național al Chinei din Beijing expoziția a fost admirată de 110.000 persoane, între 28 ianuarie și 8 mai, iar la Muzeul Provinciei Sichuan din Chengdu a adunat 180.000 de vizitatori în intervalul 5 iunie — 5 august 2016.

În cadrul proiectului, coordonat de Muzeul Național de Istorie a României și Muzeul Național de Artă al României și organizat în parteneriat cu peste 30 de muzee din țară, au fost prezentate creații ale marilor civilizații neolitice, din epoca bronzului și fierului, geto-dacice și romane, precum și ale culturii medievale și pre-moderne românești, multe dintre ele unice în lume, constituind adevărate comori universale.

Itinerarea expoziției ”Comorile României” în Republica Populară Chineză a constituit un proiect major în cadrul Programului de cooperare culturală dintre guvernele celor două țări pe anii 2013-2016.

În acest moment, în țară, la Muzeul Național de Istorie a României este deschisă expoziția în oglindă intitulată ”România. Civilizații suprapuse” ce reunește artefacte arheologice și istorice de primă importanță din colecțiile Muzeului Național de Istorie a României și ale altor muzee românești. Adevărate capodopere aparținând patrimoniul național, aceste obiecte stau mărturie cu privire la numeroasele civilizații care s-au succedat de-a lungul timpului în cuprinsul spațiului actual al României, loc de convergență culturală.

Expoziția este deschisă până în data de 18 septembrie 2016.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata