Take a fresh look at your lifestyle.

Compania de Autostrăzi, ordin de începere a lucrărilor la autostrada A3 Câmpia Turzii – Târgu Mureş

0

lucrari-autostradaOrdinul de începere a lucrărilor pe 40 de kilometri din autostrada A3 Câmpia Turzii – Târgu Mureş, emis de către Compania de Autostrăzi, scrie HotNews.ro.

Ordinul de începere a lucrărilor pe cele trei loturi de proiectare şi execuţie aferente Autostrăzii Ogra – Câmpia Turzii, parte autostrada Câmpia Turzii – Târgu Mureş a fost emis miercuri de către Compania de Autostrăzi. Autorităţile amintesc că emiterea ordinului de începere a lucrărilor pe cei circa 40 de kilometri a fost posibilă doar cu ajutorul Ordonanţei de Urgenţă adoptată în luna martie de către Guvern şi care a dus accelerarea implementării proiectelor de infrastructură, în special pe partea de obţinere a avizelor.

„Odată cu aplicarea prevederilor Ordonanţei nr. 7/2016 privind unele măsuri pentru accelerarea implementării proiectelor de infrastructură transeuropeană de transport, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, Ministerul Transporturilor şi CNADNR au reuşit să creeze premisele începerii lucrărilor în cadrul acestor contracte, prin reglementarea acordării avansului şi obţinerea avizelor necesare autorizării lucrărilor într-un termen scurt”, arată CNADNR.

Astfel, de miercuri CNADNR a emis „Ordinul de începere a lucrărilor pentru cele trei contracte de proiectare şi execuţie (FIDIC Galben) aferente Autostrăzii Ogra – Câmpia Turzii”, contracte cu durata de execuţie de 16 luni de la data de Începere a Lucrărilor, perioada de proiectare fiind de 4 luni, iar cea de execuţie de 12 luni.

Tronsonul A3 Ogra – Câmpia Turzii va asigura conexiunea cu tronsonul Târgu Mureş – Ogra, respectiv tronsonul Câmpia Turzii – Gilău, dat în prezent în exploatare.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata