Take a fresh look at your lifestyle.

Concurs naţional dedicat copiilor cu deficienţe de vedere

0

copil-orbMarţi, 21 aprilie 2015, cu începere de la ora 18.30, la sediul Bibliotecii Octavian Goga Cluj-Napoca, str. Dorobanţilor nr. 104, Cluj-Napoca, va avea loc festivitatea de debut a „Concursului Naţional pentru Elevi cu Deficienţe de Vedere”, ediţia a XXVIII-a, competiţie dedicată exclusiv copiilor cu deficienţe de vedere din România.

Concursul, care se va desfăşura pe perioada a patru zile, respectiv 21–24 aprilie 2015, este organizat de Liceul Special pentru Deficienţi de Vedere Cluj-Napoca, instituţie de învăţământ special aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj, sub egida Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice.

Iniţiativa desfăşurării unei astfel de competiţii a aparţinut Asociaţiei Nevăzătorilor din România, ea fiind ulterior preluată de către inspectorii şcolari ai Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, care, de la ediţie la ediţie, împreună cu cadre didactice specializate, au reuşit să contribuie la îmbunătăţirea condiţiilor de desfăşurare a acestui concurs naţional, precum şi la dezvoltarea curriculei şi a probelor desemnate fiecărei categorii de vârstă.

Competiţia este destinată elevilor cu deficienţe de vedere din clasele a VIII-a pentru disciplinele limba şi literatura română, matematică, tehnologia informaţiei și a comunicării, limba engleză, respectiv din clasele a XII-a pentru disciplinele limba și literatura română, matematică, istorie, limba engleză și tehnologia informației și a comunicării. Pe lângă aceste discipline, Asociația Nevăzătorilor din România acordă premii pentru disciplina citire corectă și rapidă Braille, specifică pentru elevii nevăzători din ciclurile gimnazial și liceal.

La concursul din acest an participă un număr de 53 de elevi cu deficiențe de vedere din cele șapte școli și licee pentru elevi cu deficiențe de vedere din țară: Şcoala Gimnazială Specială pentru Deficienți de Vedere București, Liceul Tehnologic Special ”Regina Elisabeta” București, Liceul Teoretic ”Iris” Timișoara, Liceul Special ”Moldova” Târgu-Frumos, Liceul Tehnologic Special ”Sfânta Maria” Arad, Liceul Special pentru Deficienți de Vedere Buzău şi Liceul Special pentru Deficienți de Vedere Cluj-Napoca.

Comisia Centrală a concursului este formată din 31 de membri evaluatori, printre aceştia numărându-se doamna dr. Liana Maria Mitran Duţu, inspector general învățământ special și special integrat din Ministerul Educației și Cercetării Științifice, doamna conf. univ. dr. Andrea Hathazi de la Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Departamentul de Psihopedagogie Specială, doamna psiholog Laura Crina Ionescu, inspector școlar învățământ special și special integrat din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Cluj, doamna prof. Diana Bumbăcilă, inspector școlar învățământ special și special integrat, Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiș.

Festivitatea de premiere va avea loc vineri, 24 aprilie 2015, ora 09.00, la sediul Bibliotecii Octavian Goga Cluj-Napoca.

 foto: publika.md

loading...
Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata