Take a fresh look at your lifestyle.

Conferință dedicată celebrării Centenarului Marii Uniri de la 1918, la Jula în Ungaria

0

Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, în parteneriat cu Centrul pentru Politici Locale din Alba Iulia şi  publicația „Foaia Românească” din Ungaria, organizează conferința ,,Contribuția românilor din Ungaria la Marea Unire și Rolul Armatei Române în eliberarea Budapestei de trupele bolșevice”.  Conferința se va desfăşura în data de 17 noiembrie 2018 la Hunguest Hotel Erkel, Jula- Ungaria.

La conferință vor participa diplomați, istorici, demnitari ai statului român, ziariști din țară și din Ungaria, membrii ai asociațiilor civice din România și reprezentanți ai comunității românești din Ungaria.

În cadrul evenimentului va avea loc și o festivitate în cadrul căreia membrii reprezentativi ai comunității de români din Ungaria, inclusiv directorii de școli în care se învață în limba română, vor fi premiați de către Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni.

Proiectul  se încadrează în Planul de activități pentru anul 2018 al Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni– Program strategic – Spațiul cultural comun românesc – Centenar Marea Unire 1918 – 2018.

Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni , instituţie aflată în subordinea Ministerului Românilor de Pretutindeni, are ca scop derularea de programe pentru promovarea valorilor culturale românești, în principal în rândul etnicilor români din cadrul comunităților istorice românești din afara teritoriului României precum şi dezvoltarea de activităţi specifice, în beneficiul culturii, al civilizaţiei naţionale şi al imaginii României în lume.

 

loading...
Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata