Take a fresh look at your lifestyle.

Consiliul Județean Cluj preia organizarea unui spațiu suplimentar de carantină

0

Consiliul Județean preia organizarea unui spațiu suplimentar de carantină format din două imobile cu o capacitate actuală de cazare de 142 de locuri. Acestea vor fi repartizate de către Direcția de Sănătate Publică în funcție de regulile specifice de carantină. Această măsură este una de prevenție și face parte din planul de organizare timpurie astfel încât județul Cluj să facă față nevoilor de cazare în regim de carantină. Măsura și, respectiv, sprijinul vor fi menținute atâta timp cât situația medicală o va impune.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență al Județului Cluj va oferi în cursul zilei de astăzi, luni, 23 martie 2020, cadrul legal necesar astfel încât Consiliul Județean să poată deconta următoarele cheltuieli necesare funcționării corespunzătoare a spațiului de carantină menționat, astfel:

  • Alocația de cazare în valoare de 230 de lei/zi care include costurile cu servicii de curățenie, servicii de spălătorie, produse de igienă personală, lenjerie, prosoape;
  • Indemnizația de cazare în cuantum de 70 de lei/zi care include următoarele cheltuieli: trei mese/zi, cheltuieli cu apa, cheltuieli cu îmbrăcăminte corespunzătoare – câte două perechi de pijamale și două perechi de papuci de unică folosință.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, împreună cu aparatul de specialitate al instituției, analizează absolut toate variantele prin care, financiar sau prin punere la dispoziție de imobile, poate să susțină eforturile medicale de carantinare.

Citește și … CORONAVIRUS, situația la 23 martie, la nivel național

Citește și … ORDIN: Se suspendă internările care nu reprezintă urgență. Măsură impusă și la privați! Se externează obligatoriu pacienții care nu sunt grav bolnavi

Citește și … Primul caz de deces în România din cauza coronavirusului
Citește și … Al doilea deces din cauza CORONAVIRUS, 66 de infecții noi la nivel național. G.C.S. prezintă situația la 22 martie
Citește și … În această seară s-a înregistrat al treilea deces pe teritoriul României al unei persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19)
Citește și … Al patrulea deces al unei persoane confirmată pozitiv la COVID 19

Citește și … Al cincilea caz de deces al unei persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19)

Citește și … CORONAVIRUS: Model de Adeverință permanentă și Declarație pe proprie răspundere, în baza Ordonanței militare 2 din 21 martie. TREBUIE să le avem asupra noastră!

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata