Take a fresh look at your lifestyle.

Consiliul Naţional al Elevilor atrage atenţia: Lipsă de echitate în desfăşurarea examenului de Bacalaureat

0

La finalul şedinţei de Guvern din data de 13 mai 2021, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că anul acesta nu va exista o sesiune specială a examenului de Bacalaureat pentru elevii care se vor afla, la acel moment, în situaţie de izolare sau carantină, aşa cum se întâmplă în cazul Evaluării Naţionale. O a doua sesiune a examenului de Bacalaureat în luna iulie, la două săptămâni distanţă de prima, după modelul anului şcolar trecut, are rolul de a oferi elevilor care au fost împiedicaţi de situaţia epidemiologică şansa să ajungă în sălile de examen înainte de prima sesiune de admitere la facultate, asigurând astfel egalitatea de şanse a acestora în ceea ce priveşte participarea la examenul de Bacalaureat.

Consiliul Naţional al Elevilor atrage atenţia asupra faptului că, în cazul în care se va proceda la anularea sesiunii speciale, din luna iulie, a examenului de Bacalaureat, un număr considerabil de absolvenţi de liceu ar pierde şansa ocupării unui loc în cadrul facultăţilor din întreaga ţară, ţinând cont de faptul că majoritatea acestor locuri se ocupă înainte de sesiunea de admitere din luna septembrie.

„Decizia Ministerului Educaţiei de a anula sesiunea specială a examenului de Bacalaureat, destinată elevilor infectaţi cu COVID-19/aflaţi în carantină este surprinzătoare şi nejustificată, în contextul în care aproape 5% dintre noile cazuri de infectare cu virusul Sars-Cov-2 sunt identificate în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 10 şi 19 ani, conform datelor CNSCBT. Din acest motiv, considerăm că este imperios ca Ministerul Educaţiei să organizeze o a doua sesiune a examenului de Bacalaureat în vară, dedicată elevilor care nu au putut participa la prima, din motive medicale (COVID-19). În caz contrar, peste 100 de mii de elevi care susţin examenul de Bacalaureat în vară vor fi puşi în situaţia de a-şi amâna studiile din cauza unor situaţii independente de voinţa lor”, a declarat Rareş Voicu, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata