Take a fresh look at your lifestyle.

Continuă Zilele Culturii Maghiare la Cluj. Care este programul

0

Festival teatral ambulant, concert de orgă și gala de deschidere, sunt câteva dintre atracțiile de luni ale Zilelor Culturii Maghiare, ediția a IX-a.

Seria de evenimente debutează la ora 10:00 când se deschide turnul Bisericii Sf. Mihail. Acesta poate fi vizitat până la ora 18:00. De la ora 11:00, la Muzeul de Artă, are loc turul ghidat în limba română cu tema Portretul aristocratic de secol XVIII în colecția Muzeului de Artă din Cluj-Napoca. De la ora 12:00 clujenii sunt invitați la Biserica Reformată de pe strada Mihail Kogălniceanu pentru Concertul de orgă de la prânz. Microrecitalul este susținut de Fazakas Ádám.

O paradă stradală de prezentare a Festivalului Teatral Ambulant KaravanAct, va avea loc de la ora 13:00, iar de la ora 14:00, din fața intrării Bisericii Franciscane (Piața Muzeului) se pleacă în turul ghidat în limba română Arhitectură renascentistă și din perioada domniei lui Matia Corvin la Cluj. Un alt tur pentru vorbitorii de limbă română este cel de la ora 17:00, Măști, capele, bufnițe: istoria școlii Marianum (azi Facultatea de Litere). Din cauza capacității limitate a spațiilor, participanții vor trebui să se înregistreze înainte. La tur vor putea participa maximum 30 de persoane.

Seara, de la ora 19:00, la Opera Maghiară, are loc Gala de deschidere a Zilelor Culturale Maghiare din Cluj, ediția a IX-a. Va fi pus în scenă momentul „Matia Corvin, regele care a cutreierat țara”, o baladă istorică scenico-muzicală în limba maghiară prezentată de Teatrul-Nou (Újszínház) din Budapesta. Ziua se încheie cu petrecerea în Curtea Bánffy – Party retro cu DJ Mini, de la ora 22:00.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata