Take a fresh look at your lifestyle.

Contre între PNL și PSD pe tema unui nou pachet social anunțat de ministrul Budăi

0

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat un nou pachet socio-economic pregătit de PSD. Acesta conține două componente importante: creșterea salariului minim pe economie, majorarea pensiilor de la începutul anului anul viitor cu 10 %, dar și majorarea valorii punctului de pensie. Pachetul urmează să fie discutat și în coaliția de guvernare, însă liderii PNL au criticat dur, în ședința Biroului Permanent al partidului, anunțul făcut de Marius Budăi, înaintea unei discuții în coaliție. Mai mult, analiștii economici susțin că măsurile anunțate de PSD nu sunt sustenabile.

Ministrul Muncii, Marius Budăi susține că noul pachet de măsuri sociale pe care PSD îl va propune spre aprobare coaliției de guvernare conține majorări de pensii, salarii, dar și premii pentru elevii care iau medalii la olimpiade și pentru profesori care i-au pregătit.

Ministrul Muncii susține că impactul bugetar al majorării pensiilor este de 11 miliarde de lei și că toate calculele social democraților au la bază estimările și cifrele ministrul Finanțelor, Adrian Câciu.

Liderii PSD mai propun și premii de 5000, 8000 și 10.000 de euro pentru elevii care vor lua medalii de aur, argint și bronz la olimpiade, dar și premii de 2500 de euro și 5000 de euro pentru profesorii care îi pregătesc pe aceștia.

Potrivit surselor, în ședința Biroului Permanent al PNL liberalii au criticat aspru anunțul ministrului Muncii, revoltați de faptul că acesta nu a prezentat pachetul coaliției, înainte de a-l face public și de faptul că acesta nu ar fi bazat pe date reale.

Analiștii economici susțin că măsurile propuse de PSD nu sunt sustenabile.

Ministrul muncii spune că, pe lângă discuțiile din coaliție, va exista un dialog și cu mediul de afaceri despre majorarea salariului minim pe economie.

Citește și
SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata