Take a fresh look at your lifestyle.

Controale ANSVSA în sectorul produselor alimentare de origine nonanimală. Și la Cluj inspectorii au găsit probleme

0 3

În cursul lunii ianuarie 2019, Direcţiile judeţene sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, precum şi a municipiului Bucureşti au efectuat 6.600 de controale în unităţile din industria agroalimentară care desfăşoară activităţi în domenii precum: fabricarea produselor de morărit, a pâinii şi produselor de patiserie, a altor produse alimentare, a băuturilor răcoritoare şi alcoolice precum şi unităţi de depozitare – alimentare, seminţe, legume fructe.

Controalele au vizat aspecte privind calitatea spaţiilor în care produsele alimentare sunt manipulate şi prelucrate, precum şi cele de depozitare a materiilor prime şi produselor finite, controlul dăunătorilor, evidenţa documentelor şi a informaţiilor privind sistemul HACCP, condiţiile de igienă şi de funcţionare a unităţii.

Ca urmare a neregulilor constatate au fost acordate 71 de amenzi în valoare de 310.800 de lei.

Neconformităţile constatate şi sancţionate au fost:

Bacău, 2.600 de lei- nerespectarea condiţiilor de igienă în spaţiile de producţie şi în agregatele frigorifice;

Brăila, 12.600 de lei- spaţiul de depozitare cu zone neîntreţinute în condiţii de igienă, depozitare neconformă produse alimentare;

Cluj, 10.600 de lei- produse neconforme, igienă necorespunzătoare, lipsă document de înregistrare sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor;

Dâmboviţa, 53.400 de lei- manipulare necorespunzătoare, depozitare necorespunzătoare alimente, lipsă trasabilitate, deficienţe igienă, lipsă înregistrare sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, neîntreţinere spaţii şi instalaţii;

Dolj, 17.200 de lei- etichetare necorespunzătoare, lipsă document înregistrare sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, depozitare necorespunzătoare, manipulare necorespunzătoare;

Gorj, 3.600 de lei- manipularea alimentelor în timpul comercializării fără echipament de protecţie sanitară, nerespectarea condiţiilor de sectorizare la depozitarea produselor alimentare;

Harghita, 2.200 de lei- depozitare necorespunzătoare;

Ialomiţa, 9.000 de lei- manipularea produselor alimentare cu încălcarea normelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, depozitare necorespunzătoare a produselor alimentare, produse neconforme, etichetare necorespunzătoare;

Iaşi, 2.000 de lei- igienă necorespunzătoare, etichetare necorespunzătoare;

Ilfov, 34.000 de lei- nedemonstrarea trasabilităţii produselor alimentare, depozitare necorespunzătoare, etichetare necorespunzătoare;

Neamţ, 4.000 de lei- deficienţe privind întreţinerea pavimentului, comercializare în spaţii neînregistrate sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor fără respectarea cerinţelor de igienă;

Prahova, 54.000 de lei- depozitare necorespunzătoare;

Satu-Mare, 5.000 de lei- depozitare necorespunzătoare;

Sibiu, 100.000 de lei- igienă, depozitare, ambalare şi etichetare necorespunzătoare;

Vaslui, 600 de lei- depozitare necorespunzătoare;

În cadrul controalelor în unităţile din industria agroalimentară s-au prelevat probe conform procedurilor şi Programului de supraveghere şi control, urmărindu-se prezenţa şi încadrarea în valorile maxime admise a pesticidelor, contaminanţilor, aditivilor şi substanţelor interzise. De asemenea, s-au efectuat teste de sanitaţie necesare analizei gradului de igienă, probele fiind transmise spre analiză laboratoarelor arondate.

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata