Take a fresh look at your lifestyle.

Copiii care fac sport de performanță ar urma să primească 50 de lei pe lună. Au fost și voturi împotrivă

0

Copiii şi juniorii legitimaţi la cluburi sportive, care se pregătesc pentru competiţii oficiale, ar putea primi un tichet valoric în fiecare lună pentru acoperirea unor cheltuieli necesare practicării sportului de performanţă. O propunere legislativă a fost adoptată luni de senatori. Valoarea unui tichet este de 50 de lei.

Propunerea legislativă a primit 83 de voturi ”pentru”, 46 ”împotrivă” și o abținere. 

Potrivit propunerii, juniorii şi copiii legitimaţi la structurile sportive care practică sportul în mod organizat, pentru a participa la competiţii sportive naţionale şi internaţionale oficiale, sunt consideraţi sportivi de performanţă şi beneficiază lunar de un stimulent financiar sub forma tichetelor valorice denumit „tichet de sportiv”.

”Pentru a avea o motivare în sistemul sportiv, trebuie să ai o miză corespunzătoare a muncii, iar tichetele de sportiv vin în ajutorul celor care practică sportul de performanţă, fiind un stimulent financiar în rândul copiilor legitimaţi la structurile sportive”, se arată în expunerea de motive. 

Tichetele de sportiv sunt bonuri de valoare pe suport de hârtie destinate exclusiv pentru acoperirea unor cheltuieli privind practicarea sportului de performanţă, ce pot fi utilizate numai pe teritoriul României, pentru servicii sau bunuri furnizate de persoane juridice cu care Ministerul Tineretului şi Sportului a încheiat un acord în acest sens.

Perioada de valabilitate fiind de un an de la data emiterii.

Inițial, valoarea unui tichet trebuia să fie de 150 de lei. Plenul Senatului a votat însă și un amendament prin care a fost redusă la doar 50 de lei, potrivit hotnews.

Propunerea legislativă de modificare a Legii educaţiei fizice şi sportului 69/2000 va fi trimisă Camerei Deputaților, for decizional în acest caz. 

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata