Take a fresh look at your lifestyle.

Copil de nouă ani, din Dej, în chinuri groaznice. Lăsat de mamă și bunică să fie mâncat de viermi. Băiatul e în stare critică

0

Caz șocant la Dej, unde un copil de nouă ani a fost găsit în stare de putrefacție, fiind mâncat de viermi. Medicii care au intervenit la caz spun că acesta era pur și simplu mâncat de viermi și de muște, având infecții grave pe mai multe zone din corp. Se pare că acesta era în grija mamei, însă mai mult era supravegheat de bunică, pentru că femeia lipsea des de acasă. De la spitalul din Dej, minorul a fost transferat în stare critică la Cluj-Napoca, dar medicii sunt pesimiști cu privire la șansele acestuia de supraviețuire. Procurorii au dispus reținerea mamei, Fuleki Erzsebet în vârstă de 37 de ani, și au cerut arest preventiv pentru ea.

Copilul nu ar fi acceptat că mama are un alt partener, s-a refugiat în pat în semn de protest și nu s-a mai mișcat de acolo. Salteaua de sub el era putrezită pentru că tot în pat își făcea nevoile. Cele două femei au solicitat sprijinul ambulanței numai după ce minorul intrase în comă.

Citește și … VIDEO – Băiatul de 9 ani, din Dej, lăsat să putrezească de viu, s-a stins din viață

În fața anchetatorilor, femeile au declarat că nu se puteau apropia de minor pentru că acesta devenea agitat. Un medic din Cluj-Napoca, care avea cabinet și în Dej, îi prescria copilului pastile de la distanță, spune bunica.

Alarma s-a dat vineri în jurul orei 12:00, când un echipaj medical a ajuns în apartamentul familiei respective, pe strada Crângului. Băiatul de nouă ani se afla întins pe pat, inconștient și plin de răni infectate pe abdomen, spate și picioare. Pe lângă toate acestea, era acoperit aproape în totalitate de muște și viermi.

Potrivit polițiștilor care au efectuat cercetarea la fața locului, casa în care locuiau bunica, copilul, mama și partenerul ei este un focar de infecție.

Echipajul ambulanței l-a transportat pe copil la Spitalul Municipal Dej, iar de acolo a fost transferat la Cluj-Napoca. Medicii de la spital au anunțat poliția, iar bunica și mama le-au spus autorităților că băiatul are probleme psihice și că nu s-a mai ridicat din pat de aproximativ trei săptămâni. De asemenea, bunica spune că băiatul este sub tratament, prescris de un medic de familie de la distanță.

“În jurul orei 12.45, Poliția municipiului Dej a fost sesizată de către reprezentanții Spitalului Municipal Dej – Compartimentul de Primiri Urgențe cu privire la faptul că, un minor de 9 ani, din municipiul Dej a fost transportat la spital în starea comatoasă, acesta având pe corp multiple leziuni.  În urma verificărilor efectuate la fața locului, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de rele tratamente aplicate minorului, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal.  Totodată, a fost sesizată și Direcţia Generală de Asistenţă Socială și Protecţia Copilului Cluj”, transmit reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Cluj.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata