Take a fresh look at your lifestyle.

Coreea de Nord a fost deconectată din nou de la internetul mondial

0

internetCoreea de Nord a fost victima unei noi opriri a Internetului, timp de cel puţin două ore, sâmbătă, a anunţat agenţia China Nouă, după ce Phenianul a acuzat Washingtonul că s-a aflat la originea unor probleme similare la începutul săptămânii, anunţă Mediafax.

„La ora 19.30, ora Phenianului (12.30, ora României), Internetul şi reţeaua 3G a Coreei de Nord au fost paralizate, iar situaţia nu revenise la normal la ora (locală) 21.30 (14.30, ora României)”, scria agenţia chineză de presă de stat.

Jurnaliştii de la China Nouă din Coreea de Nord au constatat că Internetul a fost „foarte instabil” sâmbătă toată ziua.

Firma americană de securitate cibernetică Dyn Research a anunţat la rândul ei, într-un mesaj postat pe Twitter, că ţara s-a confruntat sâmbătă cu „o întrerupere a Internetului la scara ţării”.

Coreea de Nord a fost total deconectată de la reţeaua mondială timp de nouă ore, luni, la câteva zile după ce a fost acuzată de către Statele Unite că se află în spatele unui vast atac informatic împotriva companiei Sony Pictures.

Acest incident a determinar Sony să anuleze lansarea în cinematografe a filmului „The Interview” (Interviul care ucide!), o parodie a unei tentative de asasinare a liderului nord-coreean Kim Jong-un.

Coreea de Nord a fost privată din nou, marţi, dar pentru o perioadă mai scurtă, de conexiune la Internet.

Cele patru reţele nord-coreene se conectează toate prin intermediul gigantului chinez de telecomunicaţii Unicom.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata