Take a fresh look at your lifestyle.

Creativitatea maximă se obține într-un spațiu organizat

0
Conținut oferit de: echipamente-tehnice.ro.

Dacă nu știai de ce lipsa ideilor sau nivelul scăzut de energie încep să se prezinte tot mai frecvent în procesul tău zilnic de creație, ar trebui să ții cont și de stresul generat de mediul înconjurător. Există foarte mulți oameni creativi care își dau seama destul de târziu că toate obiectele care nu sunt la locul lor creează un cadru stresant și care într-un fel sau altul intervin între tine și capacitatea ta de a putea dezlănțui creativitatea.

Evaluarea Spațiului de Lucru

Nu poți face o evaluare corectă a spațiului de lucru fără să știi care sunt lucrurile de care ai nevoie în fiecare zi sau moment pe care îl petreci în acel spațiu. Astfel, trebuie să identifici mai întâi care sunt nevoile tale personale. Dacă lucrezi foarte mult în exterior cu proiecte foarte grele și mult material de construcții, probabil nu poți renunța la betoniera profesională pe care ai achiziționat-o cu eforturi destul de mari.

Unele detalii tehnice fac parte și ele din etapa de evaluare, lucru care ar trebui să te facă să simți că trebuie să fii pregătit pentru orice. Măsoară întreg spațiul de lucru și vezi care sunt dimensiunile pe care le ai la dispoziție pentru a-ți duce planul la sfârșit.

Alege mobilierul și uneltele

În funcție de activitatea pe care o prestezi și uneltele de care ai nevoie, trebuie să faci o listă de cumpărături. Este cel mai bun moment având în vedere că știi foarte clar cât de multe poți depozita și unde. Piesele de mobilier sunt și ele importante pentru această etapă pentru că este și momentul în care trebuie să cumperi un banc de lucru, un birou sau un blat pe care le poți folosi pentru proiectele tale. 

În funcție de activitatea pe care o ai sau de tipul de artă pe care o generezi cu propria imaginație, cu siguranță vei avea nevoie și de uneltele potrivite. Unii constructori se gândesc deja la o minunată mașină de tencuit profesională, în timp ce unii pictori visează doar la un set modest de pensule premium.

Nu uita că organizarea este cel mai important aspect al libertății pe care o oferi creativității tale.

Construiește un mediu prielnic pentru a fi inspirat

În cele din urmă, eforturile pe care le depui trebuie să fie orientate spre a construi un spațiu cât mai prielnic pentru tine și procesul tău creativ. Alege culori care te ajută în acest sens și creează cât mai multe oportunități pentru a schimba atmosfera din spațiul tău de lucru. Alege mereu plante care te inspiră, elemente decorative de efect și inspiră-te din ceea ce reușești să construiești, pentru că în final, acesta este și scopul.

Nu uita că organizarea mediului de lucru nu este doar un proces prin care treci o singură dată. Este modul prin care găsești regulat soluții la anumite probleme care pot apărea în viața de zi cu zi. Tocmai de aceea este important să îți stabilești sesiuni de curățenie, de inventar și etape scurte de verificare pentru a identifica lucrurile care intervin între tine și condițiile optime de lucru pe care le cauți. 

Concluzie

Să ai propriul spațiu de lucru mereu organizat, care te inspiră și eficient, trebuie să dai dovadă de dedicare și să îți dorești să întreții mereu locul unde îți petreci timpul cu tine.

foto: freepik.com

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata