Take a fresh look at your lifestyle.

Cum iti protejezi mainile atunci cand mergi cu motocicleta

0
Conținut oferit de: unimotors.ro.

In functie de tipologia lor, manusile moto sunt fabricate din materiale diferite, cu texturi variate. Alege echipamentele potrivite, de la dealerii renumiti!

Mersul cu motocicleta este un lucru extrem de placut, mai ales atunci cand esti mare fan al sporturilor cu motor sau iubitor de adrenalina si senzatii tari. Pilotatul unei motociclete iti poate afecta, surprinzator sau nu, mainile. Protectia mainilor devine, astfel, elemental cheie pentru a ajunge in siguranta la destinatie. De aceea, ai nevoie de un set de manusi moto care sa iti ofere un grad de aderenta ridicat pe toata durata deplasarii tale.

Alegerea manusii moto

Cand vine vorba de protectie, imediat dupa casca, vin manusile. De ce? Pentru ca orice accident ai avea, mic sau mare, din reflex, vei incerca sa amortizezi impactul punand mainile jos. Este suficient sa încerci o zi sa nu iti folosesti mainile ca sa intelegi importanta purtarii manusilor moto potrivite si, de aceea, in continuare, sunt prezentate tipurile de manusi si ce ar trebui sa urmaresti cand iti alegi o pereche de manusi.

Manusile nu ar trebui sa se destrame atunci cand sunt scapate, expunandu-ti mainile la o lovitura. Cand o persoana cade, isi pune instinctiv mainile inainte, incercand sa se apere, asa ca de multe ori au o lovitura grava. Desigur, este importanta si prezenta insertiilor de protectie, atat dure, cat si moi. Manusile ar trebui sa fie bagate in maneca si tinute in siguranta acolo.

Materiale din care sunt fabricate manusile

In functie de tipologia lor, manusile sunt fabricate din materiale diferite, cu texturi variate. Manusile pe baza de textil ofera un grad moderat de protectie la abraziune. Avantajul acestora este ca au o ventilatie mai buna a mainilor si un grad de mobilitate ridicat.

De obicei, vei gasi manusi de MX, manusi pentru oras, manusi scurte sport cat si manusi de touring, insa nu veti gasi manusi de circuit confectionate din material textil integral. De retinut ca manusile textile „nu se lasa” in timp, daca va stranga in magazin cand le probati asa o sa va stranga intotdeauna.

Manusile din piele ofera cel mai ridicat grad de protectie la abraziune. Pretul manusilor din piele poate varia in functie de tipul pielii folosite. Cele mai bune sunt confectionate din piele naturala de vaca sau cangur, cu grosimea de 0.8mm si pe palme au piele de capra, ce ofera o aderenta mai buna pe comenzile motocicletei. De retinut ca pielea „se lasa” în timp, doar pe lateral. Pentru alte echipamente moto incercati siteurile dealerilor autorizati!

Daca atunci cand probabati o manusa de piele, constatati ca degetele manusii sunt mai scurte decat degetele voastre, incercati sa gasiti o alta marime, pentru ca acestea nu se vor „lasa” pe lung.


Manusile mix-hibrid din piele în zonele unde este nevoie de o rezistenta sporita la abraziune si material textil in diferite zone pentru a spori mobilitatea si ventilatia mainilor.

Citește și
SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata