Take a fresh look at your lifestyle.

Cum poţi călători gratis prin toată Europa, dacă eşti tânăr. Reîncepe programul ”DiscoverEU”

0

Tinerii de 18 ani au oportunitatea să călătorească gratuit cu trenul în toată Europa, timp de 30 de zile.

Poţi să călătorești gratis în Europa! DiscoverEU este o acțiune a programului Erasmus+ care îți dă posibilitatea de a descoperi Europa prin intermediul unor experiențe de învățare. Călătorind în special cu trenul (există și excepții pentru a permite participarea tinerilor care locuiesc pe insule sau în zone îndepărtate), vei putea admira varietatea nesfârșită a peisajelor și orașelor.

De la lansarea DiscoverEU, în iunie 2018, peste 165 000 de tineri au primit permise de călătorie. Următoarea rundă de înscrieri începe marți, 11 octombrie 2022, la ora 12:00 (CEST) și se încheie marți, 25 octombrie 2022, la ora 12:00 (CEST), scrie europa.eu.

Dacă ești tânăr, călătorești gratis în Europa. Începutul perioadei de înscrieri: 11.10.2022 | Pentru a fi eligibil, trebuie:

  • să te fi născut între 1 ianuarie 2004 (inclusiv) și 31 decembrie 2004 (inclusiv)
  • să completezi corect formularul de înscriere online, indicând numărul cărții de identitate, al pașaportului sau al permisului legal de ședere
  • să fii cetățean sau rezident legal pe termen lung* într-una din următoarele țări: 

          – unul din statele membre ale Uniunii Europene, inclusiv țările și teritoriile de peste mări (TTPM) sau 
          – una din țările terțe asociate la programul Erasmus+: Islanda, Liechtenstein, Macedonia de Nord, Norvegia, Serbia și Turcia. 

Apoi va trebui să răspunzi la un quiz (cu excepția cazului în care te-ai înscris ca membru al unui grup). Dacă ești selectat, poți călători pe o perioadă de cel puțin 1 zi și cel mult 30 de zile, între 1 martie 2023 și 29 februarie 2024. 

Gratis prin Europa. Poţi călători cu alți participanți?

Da, este posibil. Depinde de tine. Poți merge în călătorie singur sau poți forma un grup cu alte 4 persoane, atâta timp cât și acestea îndeplinesc condițiile de eligibilitate.

Odată selectat, agențiile naționale Erasmus+ te vor ajuta să înveți și să-ți creezi conexiuni, organizând reuniuni pentru pregătirea călătoriei și întâlniri între participanți, arată europa.eu.

Citește și
SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata