Take a fresh look at your lifestyle.

Cum vrea prefectul Cherecheș să rezolve problemele de pe lacurile montane din județul Cluj

0

Prefectura Cluj s-a implicat în problemele de mediu și de legalitate privind navigația pe lacurile de acumulare și cursurile de apă din zona montană a județului Cluj. În acest sens au fost convocate numeroase ședințe de lucru cu toate instituțiile statului care au competență în această speță: Apele Române, I.P.J. Cluj, ISU Cluj, Inspectoratul de Jandarmi Județean Cluj, Garda de Mediu, Hidroelectrica Cluj, Autoritatea Navală Română – Oficiul de Căpitanie Dej. Soluția? Cât mai multe controale.

În urma acestor ședințe s-a dispus efectuarea unor controale comune și de amploare ale acestor instituții în vederea prevenirii şi combaterii activităţilor ilicite în domeniul transportului naval, silvic, pescuit şi acvacultură şi protecţia mediului. Rezultatele acestor controale au fost menționate deja într-un comunicat de presă al I.P.J Cluj.

În același timp, prefectul Ioan Aurel Cherecheș a solicitat Hidroelecetrica, să elaboreze un regulament de navigație pentru lacul de acumulare Tarnița. Propunerea de regulament a fost întocmită și urmează să fie trimisă spre avizare către Autoritatea Navală Română – Oficiul de Căpitanie Dej și mai apoi spre publicare în Monitorul Oficial.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata