Take a fresh look at your lifestyle.

Cutremur în industria farmaceutică! Măsuri pentru asigurarea stocurilor de medicamente în farmacii

0

pastile-alerta-pericol-slabit-culturistiSocietățile din domeniul produselor farmaceutice vor avea încă trei luni la dispoziție pentru a separa activitatea de vânzare angro de cea cu amănuntul, respectiv până la 31 martie 2016. În acest sens, Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență care prorogă cu trei luni termenul până la care aceste societăți trebuie să separe activitatea de furnizare angro de cea cu amănuntul.

Măsura are scopul să preîntâmpine eventualele disfuncționalități în asigurarea stocurilor de medicamente din farmacii și furnizarea acestora către populație, în condițiile în care 400 de furnizori de medicamente nu ar mai putea alimenta piața începând cu 1 ianuarie 2016 întrucât nu au îndeplinit condiția de separare a activității.

Se precizează că autorizarea activității de comerț cu amănuntul al medicamentelor, dacă se realizează transferul activității de vânzare-cumpărare a fondului de comerț, durează 90 de zile. Dacă se face transferul activității prin fuziune, durata autorizării va fi de 180 de zile.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata