Take a fresh look at your lifestyle.

Dan Tarcea: Vrem o lege nouă care să reglementeze piața asigurărilor

2

auto-politeCOMUNICAT PNL CLUJ: Considerăm scandalul Asigurărilor de Răspundere Civilă Auto o nemulțumire populară reală care trebuie să-și găsească rapid o rezolvare, dincolo de minciunile cu care ne-au obișnuit politicienii din Partidul Social Democrat.

În calitate de copreședinte al organizației municipale a PNL Cluj-Napoca am dat un mandat parlamentarilor noștri să facă demersuri la București pentru reglementarea prin lege a pieței asigurărilor. Ceea ce se întâmplă acum la capitolul stabilirea RCA este discriminatoriu și o astfel de măsură nu se poate aplica într-un stat civilizat. Am cerut parlamentarilor noștri, dar și celor din celelalte partide, inclusiv celor din PSD să inițieze un proiect de lege prin care un șofer din România să plătească o poliță RCA în funcție de istoricul rutier personal și nu de cel al clasei demografice din care face parte.

Nu este de ajuns că din cauza modului de reglementare a pieței polițele RCA se vor majora, acum am ajuns ca în România să se plătească tarife diferite pentru șoferi în funcție de zonă, de sex sau vârstă, aceasta în condițiile în care acest tip de asigurare este obligatoriu pentru toată lumea. Ce așteaptă cei din PSD, ca azi mâine să ajungem să plătim și în funcție de apartenența politică sau etnică?

Pentru a nu exista suspiciuni, dorim să se știe care dintre politicienii clujeni au interese în piața asigurărilor și cum se poziționează față de acest scandal. De aceea îi somăm să ia atitudine. Dorim, de asemenea, și transparentizarea surselor de finanțare din campaniile electorale – să știm care politicieni au în spate sume de bani de la companii de asigurări pentru că suntem convinși că de aici pornesc toate problemele.

Potrivit informațiilor puse pe piață cu privire la tarifele pentru RCA am constatat că există diferențe și de 100% între acestea, diferențe justificate doar de rea credință, de dorința de buzunărală și desigur de interesele meschine ale politicienilor.

Citește și
2 Comentarii
  1. gheorghe spune

    Nu este normal ca polita de asigurare sa fie intocmita pe masina, mai ales in cazul masinilor inmatriculate pe Societate Comerciala. De ex: Am un sofer care I-mi face dauna cu un autovehicul de la firma, eu ca patron platesc polita marita la urmatoarea reinnoire, iar soferul respectiv pleaca la alta firma si provoaca alte daune. Patronii platesc iar adevaratii responsabili nu sunt trasi la raspundere. Polita RCA trebuie sa intocmita pe numele soferului si sa mearga mana-n mana cu permisul de conducere, NU CU MASINA!!!!

  2. gheorghe spune

    Exista proprietari de autoturisme care nici macar nu au permis de conducere, ei daca nu vor avea niciodata dauna pe numele lor pot sa ajunga cu masina respectiva la un bonus maxim. Masina fiind condusa de vecinu, matusa, unchiu, etc. Nu este correct.
    Domnilor parlamentari, domnule „copy-paste”, stimati cetateni, este atat de simplu sa ne uitam cu se procedeaza in alte state din UE de ex: Anglia, permisul este valabil doar insotit de polita de asigurare, polita care se emite si are pretul diferentiat functie de experienta conducatorului auto, clasa de autovehicole pentru care este emis permisul, istoricul de dauna al cond.auto etc. e atat de simplu, doar ne uitam la atii si copiem….

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata