Take a fresh look at your lifestyle.

Daniel Buda, declarație în Parlamentul European despre amânarea aderării României la spaţiul Schengen

0

Daniel-BudaCo-preşedintele PNL Cluj, europarlamentarul Daniel Buda, a susținut în fața Parlamentului European o declarație privind amânarea aderării României la spaţiul Schengen.

“Doresc să atrag atenţia asupra unei situații inacceptabile pentru România, care este tratată ca o ţară de mâna a doua. În anul 2007 aderam la Uniunea Europeană, ca o recunoaștere a eforturilor şi progreselor făcute în mai toate domeniile. Intrarea în spațiul Schengen a fost însă amânată în vederea îndeplinirii unor condiții tehnice de securitate specială.

Astăzi, frontierele României îndeplinesc toate condiţiile tehnice asumate, lucru recunoscut de toţi responsabilii de resort, fiind în acelaşi timp un furnizor de securitate şi stabilitate, atât pentru regiune, cât şi pentru întreaga Uniune. Cu toate acestea, în mod nejustificat, ne este refuzat accesul în spaţiul Schengen sub pretexte inacceptabile pentru o Europă care se doreşte a fi respectabilă.

Acest lucru creează concurenţă neloială între firmele româneşti şi cele străine, fiind grav afectată circulaţia mărfurilor şi viaţa cetăţenilor români. De aceea, trebuie să o spunem clar şi răspicat: România trebuie să fie tratată în mod egal cu celelalte state membre ale UE! România trebuie să se bucure de toate drepturile depline iar aderarea la spațiul Schengen nu constituie doar un drept al României, ci şi o obligație a Uniunii Europene!”, a scris spus Daniel Buda în fața Parlamentului European.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata