Take a fresh look at your lifestyle.

David Ciceo, directorul Aeroportului Cluj-Napoca, creștere simțitoare a salariului în ultimii doi ani. Cât câștigă alții cu funcții similare

0

david-ciceo-1Directorul Aeroportului din Cluj-Napoca, David Ciceo, are un salariu cum mulți nu își pot imagina. Ciceo câștigă, lunar, o sumă mai mare ca președintele României, dar și mai mare ca alți directori de aeroporturi din România. Am comparat veniturile altor directori de aeroporturi și ne-am dat seama că David Ciceo este cel mai bine plătit. 

Să reținem de la bun început că președintele României, Klaus Iohannis, a primit în fiecare lună a anului 2015 suma de 11.156 de lei.

David Ciceo, director de aeroport, a încasat în conturile sale, în fiecare lună din 2015, suma de 12.604 lei. Prin declarația sa de avere, publicată în iunie 2016, Ciceo ne arată că este unul dintre cei mai bogați, dacă nu cel mai bogat, directori de aeroport din țara noastră. Vezi declarație de avere dând click AICI!

Un simplu calcul ne arată că David Ciceo a primit, lunar, mai mult cu 1.448 lei ca președintele țării.  În ultimii doi ani, salariul directorului de la Aeroportul Cluj-Napoca a crescut cu aproximativ 5.000 de lei.

Și Iohannis nu este singurul învins de Ciceo când vine vorba de salarii. Directorul Aeroportului Iași, Marius Bodea, a încasat în fiecare lună din anul 2015 modesta sumă de 4.762 de lei. Asta în condițiile în care Aeroportul din Iași se apropie cu pași repezi de nivelul celui din Cluj-Napoca și este subordonat Consiliului Județean Iași, la fel cum al nostru este în subordinea CJ Cluj. Vezi declarație de avere dând click AICI!

Exemplele pot continua cu Aeroportul  Timișoara unde directorul, Iulian Daniel Idolu, a primit, lunar, în 2015, salariul de 10.053 lei. Ce-i drept, Aeroportul Timișoara nu este în subordinea Consiliului Județean Timiș, ci a Ministerului Transporturilor. Vezi declarație de avere dând click AICI!

Nici directorul Aeroportului din Târgu Mureș nu îl egalează pe Davind Ciceo la venituri. De la Aeroportul Transilvania, subordonat Consiliului Județean Mureș, Vladimir Mihai Vasilescu a primit în fiecare lună din 2015 salariul de 11.104. Vezi declarație de avere dând click AICI!

Cel care are salariu mai mare ca David Ciceo, dar nu cu mult mai mare, luând în considerare performanțele fabuloase, este directorul Aeroportului Otopeni, Cristian Alexe. El a primit în 2015, în fiecare lună, de la Ministerul Transporturilor, salariul de 14.641 de lei, cu 2.000 de lei mai mult ca Ciceo, dar nu se poate compara Aeroportul Otopeni cu cel din Cluj-Napoca.  Vezi declarație de avere dând click AICI!

Potrivit informațiilor primite de la Consiliul Județean Cluj, Consiliul de Administrație al Aeroportului Cluj-Napoca este cel care stabilește salariile personalului aeroportuar. Aceleași informații spun că David Ciceo, pe lângă funcția de conducere de la aeroport, mai activează ca președinte la Asociația Aeroporturilor din România. Pentru această funcție el a primit lunar, în 2015, suma de 2.684 de lei.

Presa locală a relatat în repetate rânduri că între funcția de președinte al Aeroporturilor din România și cea de director al Aeroportului din Cluj-Napoca ar exista o incompatibilitate, dar nicio instituție nu s-a autosesizat până acum să verifice.

Instituțiile statului, abilitate să verifice modul și legalitatea de cheltuire a banului public, performanțele manageriale și alte aspecte, nu s-au atins de Aeroportul Cluj-Napoca, la modul serios, de aproximativ 20 de ani, de când David Ciceo a primit funcția de director. Asta cu toate că presa a scris nenumărate articole referitoare la anumite ilegalități care „plutesc” deasupra Aeroportului din Cluj-Napoca sau a conducerii lui.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata