Take a fresh look at your lifestyle.

De câtă încredere se bucură politicienii Ciolacu, Ciucă și Iohannis

0

În topul politicienilor care se bucură de cea mai mare încredere a populației, primele trei locuri sunt ocupate de Marcel Ciolacu, preşedintele PSD şi al Camerei Deputaţilor, Nicolae Ciucă, prim-ministru şi preşedintele PNL, şi preşedintele Klaus Iohannis, potrivit unui sondaj Avangarde, realizat în luna iulie 2022.

Sondajul Avangarde a fost realizat în perioada 22-31 iulie 2022, prin metoda CATI, pe un număr de 902 subiecţi, populaţie adultă de 18 ani şi peste. Sondajul are o eroare maximă de eşantionare de +/- 3,4% la un nivel de încredere de 95%.

Potrivit sondajului, realizat la comanda PSD, Marcel Ciolacu este liderul în care românii au cea mai mare încredere 25%, urmat de premierul Nicolae Ciucă – 18% și de președintele Klaus Iohannis- 15%.

Următoarele locuri în topul politicienilor în care românii au încredere sunt ocupate de George Simion (AUR) 11%, Cătălin Drulă (USR) – 9%, Ludovic Orban – 8% şi Dacian Cioloş – 6%.

În ceea ce priveşte topul partidelor, PSD conduce,  fiind urmat de PNL.

Potrivit sondajului Avangarde, topul partidelor este următorul: PSD (37%), PNL (23%), AUR (11%), USR (9%), UDMR (5%), PMP (4%), PUSL (3%).

Citește și
SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata