Take a fresh look at your lifestyle.

De la capăt! Unele regiuni din Spania nu exclud reintroducerea măștii de protecție în spațiile închise și a început vaccinarea simultană

0

Unele regiuni din Spania nu exclud reintroducerea măștii de protecție în spațiile închise, în cazul în care numărul infectărilor va crește. În plus, a început vaccinarea simultană a populației cu risc împotriva gripei și a COVID-19.

Prioritate la vaccinare au persoanele de peste 65 de ani, personalul medical și cel din rezidențele pentru bătrâni și angajații din domeniile esențiale.

Anul acesta vor fi vaccinați gratuit împotriva gripei și copiii între 6 luni și 5 ani.  În ceea ce privește doza a 4-a împotriva COVID-19, Ministerul Sănătății a achiziționat 44 de milioane de doze pentru populație. În multe regiuni imunizarea se va face simultan.

GEMA PARIS, asistentă medical: „Pfizer are noua tulpină Omicron şi cele anterioare. Mai avem două vaccinuri pentru gripă pentru cei de peste 65 de ani, cu câte două tulpini fiecare, şi pentru cei sub 65 de ani. (n.r., întrebare: Ce se întâmplă dacă se administrează amândouă deodată? Influenţează?) Nu, nu influenţează şi, în plus, eviţi să chemi pacienţii de două sau trei ori la centrul de sănătate pentru vaccinare”.

​În Spania, peste 90% din populație a primit ambele doze de vaccin împotriva COVID-19, iar jumătate a făcut și doza a treia. Nivelul de infectare a început însă să crească în ultimele săptămâni și se apropie de 200 de cazuri la suta de mii de locuitori.

Noile vaccinuri sunt adaptate variantei Omicron extrem de contagioase. Autoritățile sanitare nu exclud însă reintroducerea restricțiilor, cum ar fi purtarea măștii la interior, dacă incidența va atinge pragul de risc. În acest moment masca este obligatorie doar în mijloacele de transport, farmacii și centre sanitare.

Citește și
SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata