Take a fresh look at your lifestyle.

Descinderi la comercianții de articole pirotehnice din Cluj și alte județe

0

articole-pirotehnice-petarde-artificiiPolițiștii specializați în arme explozivi și substanțe periculoase, sub coordonarea Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase — I.G.P.R. și Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara, au efectuat, astăzi, 50 de percheziții domiciliare pe raza municipiului București și a județelor Argeș, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Caraș-Severin, Cluj, Dolj, Galați, Hunedoara, Iași, Ilfov, Maramureș, Mureș, Neamț, Prahova, Satu-Mare, Sibiu, Teleorman, Timiș, Vâlcea și Vaslui.

Activitățile se desfășoară în cadrul unui dosar penal instrumentat de polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul I.P.J. Timiș, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de efectuare fără drept de operațiuni cu articole pirotehnice și comercializare către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni.

În fapt, începând cu luna iunie, reprezentanții unei societăți comerciale cu sediul în municipiul Timișoara ar fi comercializat persoanelor vizate articole pirotehnice din categoriile celor interzise la deținere persoanelor fizice neautorizate și destinate folosirii exclusiv de către pirotehnicieni.

Articolele pirotehnice ar fi fost comandate și primite de către persoanele vizate prin intermediul unor firme de curierat, evitând astfel eventuale controale din partea autorităților.

Polițiștii vor pune în executare 50 de mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse pentru audieri la sediile inspectoratelor de poliție pe raza cărora se efectuează percheziții.

Activitățile beneficiază de sprijinul de specialitate al S.R.I. și al D.I.P.I..

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata