Take a fresh look at your lifestyle.

Detaliu HALUCINANT ieșit la iveală după incendiul izbucnit la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal din Cluj-Napoca

0

Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal din Cluj-Napoca nu are autorizație de securitate la incendiu, anunță Inspectoratul pentru Situații de Urgență Cluj. Instituția medicală a fost controlată în luna ianuarie 2020, atunci fiind aplicată o amendă. Nici la al doilea control care a avut loc în luna noiembrie 2020, ca urmare a ordinului primit, conducerea unității medicale nu făcuse nimic pentru a obține autorizație de securitate la incendiu.

Reamintim, o autospecială pentru stins incendii din cadrul ISU Cluj a fost alertată, marți, în jurul orei 15:30, ca urmare a unui apel primit pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112. Un panou de iluminat, situat în blocul operator al Institutului de Urologie, a luat foc.

Personalul spitalului a reacționat prompt, reușind să stingă panoul led cu mijloace proprii. Cadrele medicale au mutat pacientul care se afla în blocul operator într-un alt salon. Pacientul nu a suferit afecțiuni în urma acestui eveniment.

Nu au fost necesare măsuri de evacuare pentru pacienți sau pentru personalul spitalului.

În momentul sosirii pompierilor la locul solicitării, panoul respectiv nu mai ardea și nici nu mai fumega.

Pompierii susțin că a fost vorba despre un scurtcircuit electric la un panou de iluminat, cu led, din blocul operator al Institutului de Urologie Cluj.

Citește și … FOTO – INCENDIU în sala de operații a Institutului de Urologie Cluj. Medicii operau când a izbucnit focarul

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata