Take a fresh look at your lifestyle.

Dispută privind legalizarea consumului de canabis în Franța. Gestul unui deputat

0

Scene incredibile în Adunarea Națională a Franței. Un deputat, susținător al legalizării consumului de canabis, a arătat colegilor parlamentari un pahar pe care era desenată o frunză de canabis, după care a scos un obiect care semănă cu o țigară, și asta în plină dezbatere despre legalizarea consumului. El a fost imediat pus la punct de președintele de ședință și penalizat. Franța are una dintre cele mai dure legislații legate de consumul de droguri.

Un raport al unei comisii parlamentare arată opiniile diferite din societatea franceză în ceea ce privește legalizarea consumului de canabis. Unii deputați cer legalizarea, sub un control strict, pentru a proteja mai bine minorii și pentru a reduce traficul.

Alții cred că mai potrivită ar fi o dezbatere națională cu privire la consumul de droguri. Așa s-a ajuns că un deputat, favorabil legalizării consumului de canabis, să-și susțină argumentele cu un pahar cu o frunză de canabis și o țigară.

Francois Michel Lambert, deputat: Această dezbatere este crucială, în primul rând pentru sănătatea tinerilor noștri. Și, pe lângă simplul fapt că a arăta acest pahar ar putea să mă îngrijoreze.S-ar putea să am probleme că demonstrez nevoia de legalizare a canabisului.

Canabisul reprezintă 80% din consumul total de droguri din Hexagon iar Franța este cea mai mare consumatoare de canabis din Europa, conform ultimelor date. Cele mai mari cantități de canabis ajung în Franța din Maroc, via Spania.

Bugetul alocat luptei antidrog s-a dublat în ultimii 8 ani. Multe țări, printre care Germania, Italia și Danemarca au legalizat consumul de canabis în scopuri terapeutice.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata