Take a fresh look at your lifestyle.

Distrugătorii pădurilor nu se opresc! Doar cei care refuză sa dea şpagă sunt prinşi?

0

paduri-defrisate-clujCirca 80 de metri cubi de material lemnos şi 61 de buşteni, depistaţi de poliţişti,  asupra unor bărbaţi care nu au putut prezenta documente justificative asupra întregii cantităţii, în urma unor acţiuni pentru protejarea fondului forestier.

La data de 25 septembrie, ora 14:30, poliţişti din cadrul I.P.J. Cluj – Secţia 8 Poliţie Rurală Huedin au acţionat pentru prevenirea, depistarea şi sancţionarea ilegalităţilor comise în domeniul silvic.

În cadrul acţiunii desfăşurate, poliţişti au depistat, în localitatea Poiana Horea,un bărbat, de 31 de ani, din comuna Beliş, care încărca într-o autoutilitară buşteni din răşinoaşe, care nu aveau marcaj silvic. În urma investigaţiilor s-a constatat că bărbatul, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, ar fi achiziţionat material lemnos de la patru persoane fizice, din aceeaşi comună. Bărbatul ar fi cumpărat aproximativ 40 de metri cubi de material lemnos pentru care a prezentat avize primare emise fără respectarea prevederilor legale.

În jurul orei 16:30, un bărbat, de 52 de ani, din comuna Buceş, a fost depistat în timp ce transporta cu o autoutilitară, pe DN1R, prin localitatea Poiana Horea, circa 41 de metri cubi de material lemnos şi 61 de buşteni. Pe avizul de însoţire era trecută doar o parte din cantitatea transportată, repectiv 21 de metri cubi şi doar 37 de buşteni.

Conducătorii auto au fost sancţionaţi contravenţional, conform prevederilor Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.

Materialul lemnos, pentru care deţinătorii nu au putut prezenta documente justificative, a fost ridicat în vederea stabilirii provenienţei şi luarea măsurilor legale.

Poliţiştii clujeni continuă acţiunile pentru prevenirea faptelor ilicite care aduc atingere fondului forestier.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata