Take a fresh look at your lifestyle.

Doar 12 locuri libere la ATI în spitalele COVID-19 din Cluj-Napoca. Bolnavi COVID-19 din alte județe, aduși din nou la Cluj

0

La Cluj sunt aduși și pacienți din județele învecinate pentru că spitalele de acolo sunt extrem de solicitate. Asta deși prefectul Clujului anunța, în urmă cu aproximativ o săptămână, că nu vor mai fi aduși la Cluj bolnavi cu coronavirus din alte județe.

„Din păcate este o problemă cu locurile de ATI. Oricât mi-aș dori să tratăm la Cluj doar pacienți din județul nostru, trebuie să fim solidari în asemenea cazuri și să sprijinim cum putem, fiind vorba de viața oamenilor, aceștia neavând nicio vină că în județele lor infrastructura sanitară nu e dezvoltată”, spune prefectul Clujului, Mircea Abrudean.

Săptămâna trecută cele 2 spitale dedicate Covid-19 din Cluj-Napoca au ajuns la capacitatea maximă, astfel că autoritățile au luat măsuri rapide.

A fost deschisă o secție exterioară a Spitalului de Boli Infecțioase, la Clinica de Medicina Muncii. Acolo au fost transferați 25 de pacienți care nu se află în stare gravă. În aceeași clădire a fost deschisă o nouă secție de terapie intensivă cu 11 paturi.

În momentul de față la Cluj, în cele 2 spitale Covid-19 sunt internate 221 de persoane, dintre care 13 la terapie intensivă.

Mai sunt libere 12 paturi la terapie intensivă și aproximativ 20 pe secțiile normale. Trebuie ținut cont de faptul că la Cluj sunt aduși și pacienți din alte județe.

Pentru că numărul cazurilor crește de la o zi la alta, s-a decis ca Spitalul de Recuperare să revină în lupta cu Covid-19. Acesta pune la dispoziție până la 400 de paturi, fiind cea mai mare unitate medicală din județ.

Citește și … CJSU a decis ca un spital clujean să redevină unitate medicală pentru tratarea pacienților COVID-19
Citește și … VIDEO – Clujul, fără pacienți cu COVID-19 din alte județe. Prefectul: Spitalele clujene trebuie să fie disponibile pentru clujeni

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata