Take a fresh look at your lifestyle.

Doi adolescenți, de 14 și 15 ani, furt după furt din mașini, într-o singură noapte. Sunt liberi!

1

retinutÎn urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii au identificat şi depistat doi minori bănuiţi de comiterea mai multor tentative de furt şi furt din autovehicule.

În fapt, la data de 14 iulie, pe timp de noapte, doi minori de 14 şi 15 ani, din Cluj-Napoca, ar fi pătruns, fără drept, în patru autoturisme parcate pe raza municipiului Cluj-Napoca.

Astfel, în jurul orei 02:30, Poliţia a fost sesizată că persoane necunoscute au pătruns într-un autoturism parcat pe strada Dâmboviţei, răvăşind bunurile în interior. Totodată, în apropiere, a fost identificat un alt autoturism în care au fost găsite bunurile răvăşite, fără a se constata sustragerea unora.

În jurul orei 03:30, un bărbat a sesizat că a surprins doi tineri care încercau să pătrundă în autoturismul său, parcat pe strada Ploieşti, şi care au fugit la vedea acestuia.

În urma verificărilor, cei implicaţi, respectiv doi minori de 14 şi 15 ani, din Cluj-Napoca, au fost depistaţi de poliţişti în zona centrală a municipiului, în baza semnalmentelor primite. Aceştia au fost conduşi la unitatea de poliţie pentru lămurirea aspectelor sesizate.

Din investigaţiile efectuate, a rezultat faptul că, cei doi ar fi pătruns în cele trei autoturisme, cât şi într-un alt autoturism parcat pe strada Dâmboviţei, de unde ar fi sustras o geantă cu bunuri şi acte, cauzând un prejudiciu de circa 5.000 de lei.

În continuare se fac cercetări pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a celor doi, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă la furt calificat şi furt calificat, fapte prevăzute de Codul penal.

Totodată, urmează a se stabili dacă la momentul comiterii faptelor au acţionat cu discernământ, element necesar pentru tragerea la răspundere penală a acestora.
Prejudiciul creat a fost recuperat parţial.

Citește și
1 Comentariu
  1. Oana spune

    Din pacate au fost lasati liberi din cauza varstei. Mai mult ca sigur se vor intoarce la practiciile lor daunatoare.

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata