Take a fresh look at your lifestyle.

Două evenimente sportive extreme vor avea loc la Cluj, la sfârșitul acestei săptămâni

0

Traversarea Tarniţei se află deja la cea de a 12-a ediţie și va avea loc, în data de 29 iulie pe lacul Tarnița din județul Cluj. O zi mai devreme, sâmbătă, 28 iulie, va avea loc pe același lac, ediția a 5-a a evenimentului Triatlon Cluj. Traversarea Tarniței rămâne cursa de înot în ape deschise aleasă în special de înotătorii pasionați de munte și de mișcarea în aer liber.

Competiţia va consta în proba de parcurgere înot a distanţei 6.500 m reprezentând lungimea lacului Tarniţa. Startul probei se va da duminică, 29 iulie, de la debarcader, la ora 10.00, iar startul probei scurte sâmbătă, 28 iulie, la coada lacului, probă care va fi parte a evenimentului Triatlon Cluj. Timpul limită de parcurgere a distanţelor este de o oră respectiv 3 ore pentru proba lungă.

Datorită temperaturii scăzute a apei în Lacul Tarniţa, organizatorii recomandă purtarea costumului de neopren pentru evitarea hipotermiei. Siguranţa înotătorilor va fi asigurată de numeroase caiace şi un echipaj SMURD care va fi prezent ca de obicei la acest eveniment. Participanţii vor fi împărţiţi pe 7 categorii de vârstă, iar premierea se va face separat. S-au înscris 148 persoane, dintre care 60 la proba scurtă și 88 la proba lungă. Cel mai vârstnic participant are 70 ani și cel mai tânăr doar 11.

Traversarea Tarniţei este prima competiţie de înot în ape deschise (Open Water Swimming) din România, eveniment care a luat ființă în 2007 când la start se adunau 14 sportivi, toţi reuşind să termine cursa. Evenimentul oferă posibilitatea participării atât ca și concurent individual, cât și în ștafete de doi sau trei membri, având componență feminin, masculin sau mixt.

În cadrul întrecerii de Triatlon concurenţii vor urca pe un ponton mobil la coada lacului (Tranziţie) şi vor fi transportaţi la distanţa de 1.500 de metri. Startul se va da din apă. Traseul presupune parcurgerea înot a distanţei de 1500 metri până la zona de tranziţie. Proba de înot va fi urmată de cea de ciclism – 30 km, cu 690 metri diferenţă de nivel. Traseul (drum forestier / de pământ) urmează malul lacului şi apoi al pârâului Râşca până la kilometrul 14. Ultima dintre cele trei probe ale Triatlonului va fi cea de alegare.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata