Take a fresh look at your lifestyle.

Două unități de învățământ din Cluj au obținut titlul de Școală-Ambasador a Parlamentului European

0

Colegiul Tehnic ,,Victor Ungureanu’’ din Câmpia Turzii şi Colegiul de Muzică ,,Sigismund Toduţă’’, din Cluj-Napoca au participat la cea de a doua ediție a programului educativ ,,Școli – Ambasador ale Parlamentului European,, dedicat elevilor din învățământul liceal de toate tipurile.

Proiectul a fost inițiat de către Parlamentul European și se desfășoară, începând cu anul 2017, în toate statele membre ale Uniunii Europene și urmărește îmbunătățirea cunoștințele despre Europa și despre democrația parlamentară europeană în rândul tinerilor. Elevii și profesorii sunt familiarizați cu posibilitățile pe care cetățenia europeană le oferă, precum și cu rolul pe care Parlamentul European îl joacă în procesul decizional european.

Biroul de Informare al Parlamentului European din România, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, cu sprijinul inspectorilor școlari pentru proiecte educaționale din inspectoratele școlare au selectat câte două școli din mai multe județe ale țării între care și Cluj, care să participe la cea de a doua ediție a programului Școli-ambasador ale Parlamentului European în România.

Cele două unități de învățământ preuniversitar din Cluj care au fost incluse în program au obținut și titlul onorific de de Școală-Ambasador a Parlamentului European.

Citește și
SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata