Take a fresh look at your lifestyle.

După câteva zile cu temperaturi suportabile, canicula revine în forță

0

Vremea va fi normală pentru data din calendar în zilele de vineri şi sâmbătă, dar de duminică disconfortul termic va creşte şi canicula se va extinde în toată ţara.

Vineri, vremea va fi în general frumoasă și normală din punct de vedere termic. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza și seara, iar pe arii restrânse în zona de munte și izolat în restul teritoriului, se vor semnala ploi de scurtă durată și, posibil, descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe litoral. Temperaturile maxime se vor situa între 23 și 32 de grade, cu cele mai ridicate valori în sudul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 9 grade în depresiuni și 20 de grade în nordul litoralului.

Sâmbătă, vremea se va menține în general frumoasă și normală din punct de vedere termic. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza și seara, când în zona de munte, în Transilvania, precum și în dealurile Olteniei și Munteniei, pe arii restrânse, vor fi ploi de scurtă durată, posibil însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 și 32 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării, iar cele minime se vor încadra între 12 și 19 grade, cu valori mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei spre 8 grade, dar și mai ridicate pe litoral până la 21…22 de grade. Dimineața și noaptea, izolat vor fi condiții de ceață.

Duminică, vremea va deveni călduroasă după-amiaza în special în vestul și sudul țării. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări și izolat ploi de scurtă durată, însoțite de descărcări electrice, după-amiaza la munte, iar spre sfârșitul intervalului în extremitatea de nord-vest. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului și pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse 26 și 34 de grade, iar cele minime se vor încadra între 12 și 22 de grade, cu valori mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei spre 9 grade.

Luni, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, local caniculară în Câmpia de Vest și în sud-vestul Olteniei, unde și disconfortul termic va fi ridicat. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări și pe suprafețe mici ploi de scurtă durată, însoțite de descărcări electrice, după-amiaza la munte și în extremitatea de nord-vest a teritoriului. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în vestul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse 27 și 36 de grade, iar cele minime se vor încadra între 14 și 24 de grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei spre 10 grade.

Citește și
SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata