Take a fresh look at your lifestyle.

După ce au devastat sudul, furtunile se mută în cealaltă parte a ţării

0

Vremea rămâne instabilă în România. Alina Şerban, meteorolog ANM, a arătat unde loveşte furtuna de cod roşu în următoarele ore. Potrivit meteorologilor, în Bucureşti și în partea de sud-est a țării vor mai fi fenomene de instabilitate atmosferică, dar furtunile se mută în Dobrogea şi Moldova. Și în județul Cluj, joi seara, furtuna a creat probleme serioase atât în trafic, cât și în gospodării.

Furtuna se deplasează către jumătatea de est a Munteniei. „Este un sistem destul de organizat, se deplasează către jumătatea de est a Munteniei în orele următoare, până spre dimineață sau mai exact până pe la orele 03 – 04 vor fi regăsite în zona Dobrogei.

Mare atenție că mâine vremea va rămâne instabilă, deci un potențial de instabilitate foarte ridicat pe partea de sud-est a teritoriului Dobrogea, Muntenia, sudul Moldovei, acolo unde se vor înregistra și cantități importante de apă, în condițiile în care se mai și răcește în aceste regiuni, pentru că un factor important a fost masa de aer tropical preexistentă în partea de sud a teritoriul”, a transmis Alina Şerban.

De altfel, mai multi copaci au căzut joi seară în Capitală, zeci de străzi au fost inundate iar în Berceni curentul electric a fost întrerupt din cauza furtunii.

„A fost o situație ce a determinat fenomene de instabilitate atmosferică cu mare dezvoltare pe verticală, astfel încât am avut căderi de grindină, de medii și de mari dimensiuni, vijelii puternice, rafale de peste 70, chiar peste 100km/h, au măturat, de altfel, jumătatea de sud aproape a teritoriului. Au început din vest, din sudul Banatului, au traversat Oltenia, au ajuns în Muntenia, în Capitală inclusiv și acum se deplasează către est, respectiv jumătatea de est a Munteniei.

În Capitală sunt în diminuare și vor ajunge și în Dobrogea. 

Vorbim aici în funcție de condițiile locale, au avut efecte diferite. S-au transpus ori în grindină de medii și mari dimensiuni, ori în cantități importante de apă și mare atenție, produse în intervale scurte de timp, pentru că au fost ploi torențiale, cantități de peste 50-60, chiar 70 de litri pe metrul pătrat și mai ales în intensificări ale vântului”, a spus meteorologul ANM.

Citește și
SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata