Take a fresh look at your lifestyle.

Electric Castle, a doua zi de festival, 42 de dosare penale pe droguri

0

Efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca, care au acționat cu ocazia desfăşurării festivalului Electric Castle, au constatat un număr de 22 infracțiuni care vizează încălcări ale Legii 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri și 3 sancțiuni contravenționale aplicate la Legea 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice. Polițiștii au constatat și ei 20 de infracțiuni pe legea 143/2000, privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri. În total, în a doua zi de festival, vorbim de 42 de dosare penale privind combaterea traficului și consumului ilicit de droguri. În prima zi de festival, oamenii legii au întocmit 17 dosare penale, tot pentru droguri.

Polițiștii au luat măsuri ferme pentru a menține un climat de siguranță atât în incinta festivalului, cât și în proximitatea acestuia. Participanții la festival au fost întâmpinați de polițiști de prevenire cu recomandări, sfaturi și experimente menite să ajute la răspândirea gradului de conştientizare cu privire la efectele nocive ale consumului de substanțe interzise și alcool.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj și cei din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate au constatat 20 fapte penale care vizează încălcări ale Legii 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri. Alte 20 de infracțiuni pe aceeași lege au constatat jandarmii.

Pe linie contravențională, polițiștii au aplicat 22 sancțiuni contravenționale pentru încălcări ale legislaţiei rutiere în conformitate cu prevederile O.U.G. 195/2002. De asemenea, ca măsuri complementare, au fost reținute 9 permise de conducere.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Avram Iancu” al județului Cluj a monitorizat tipurile de risc aflate în domeniul de competență pe timpul desfășurării festivalului de muzică și a asigurat răspunsul operativ în cazul situațiilor de urgență.

Astfel, personalul ISU și SMURD Cluj a acordat prim ajutor calificat și asistență medicală de urgență unui număr de 76 de persoane, nu au fost transportate persoane la unitățile spitalicești.

Activitățile pentru asigurarea ordinii publice și de control, cât şi cele pentru prevenirea situațiilor de urgență vor continua și în zilele următoare, astfel încât participanții să fie în siguranță.

Citește și … Primele 17 dosare penale în prima zi de Electric Castle

Citește și … În ultima zi a festivalului EC_Special Bonțida s-au întocmit 85 de dosare penale pentru droguri

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata