Take a fresh look at your lifestyle.

Emil Boc a răspuns la întrebarea „Ce notă dați administrației locale, în 2021?”

0

Primarul Emil Boc a fost invitat, joi, la o emisiune de radio, la care merge în fiecare săptămână. În stilu-i caracteristic din ultima perioadă, care se îndreaptă spre unul de baron local, Boc a răspuns evaziv la întrebări.

La aproape niciuna dintre întrebările moderatorului, Emil Boc nu a dat un răspuns complet și nici chiar transparent. Mai mult, acesta a mințit în privința unei licitații. Despre infrastructura rutieră din municipiu, cu excepția podului Porțelanului, primarul nu a scos niciun cuvânt, nici la categoria nerealizări și nici la cea de realizări.

Moderator Napoca FM: „Ce notă dați administrației locale, în 2021?”

Emil Boc: „Am fumat textele astea de mult. Puneți-le celor care sunt la început de administrație, nu mie. Orice ai spune nu e bine. Așa că mai bine fapte. Eu vreau fapte”.

Moderator: „Ziceți-mi o faptă cea mai măreață din 2021!”

Emil Boc: „Sunt foarte multe fapte care s-au întâmplat în 2021 și le-am prezentat pe parcursul anului”.

Moderator: „Dar nu aveți una, două, trei, de care sunteți cel mai mândru?”

Emil Boc: „Sunt multe. Faptul că avem școli de ultimă generație, săli de sport moderne la Onisifor Ghibu și Ana Aslan. Am terminat lucrări de creșe. Am făcut parking-ul Hașdeu (n.red. promis din 2012). Am aprobat indicatorii tehnico-economici pentru metrou și plecăm spre licitație. Acestea sunt câteva dintre lucrurile care s-au făcut în 2021. Am pornit licitația pentru pasajul de la Tăietura Turcului, în cadrul proiectului guvernamental (n.red. știridecluj.ro – licitația este făcută de Ministerul Transporturilor, după ce proiectul a fost cedat de Primăria Cluj-Napoca). Acestea sunt câteva lucruri”.

Moderator: „Și ce nu s-a reușit, care ar fi?”

Emil Boc: „Am spus că faptul că Baza Sportivă ”La Terenuri” aveau termen de finalizare și nu au terminat, îi costă. Mai e Turnul Pompierilor, unde am reziliat contractul”.

Moderator: „Podul Porțelanului, acolo ce facem?”

Emil Boc: „Acolo, repet, nu e vină subiectivă, că cineva nu își face treaba. Pur și simplu în derularea proiectului apar probleme complexe. Ca orice lucrare… la un anumit număr de lucrări îți apar și lucrări care pot să îți pună probleme. Nu a fost o chestiune că cineva nu a vrut și nu a putut. Acolo pur și simplu trebuie soluții care să asigure stabilitatea podului, având în vedere zăcămintele de sare care au fost descoperite acolo. Asta este realitatea”.

DESPRE PODUL PORȚELANULUI

Podul Porțelanului trebuia să fie gata în aprilie 2020, dar nu s-a întâmplat asta pentru că au fost descoperite zăcăminte de sare.

Aceste zăcăminte de sare nu au fost găsite și în studiile geologice realizate de o firmă, plătită din banii Primăriei Cluj-Napoca, înainte de începerea lucrărilor.

Cu toate acestea, primarul Boc nu consideră că cineva a greșit în toate studiile dinaintea începerii lucrărilor.

Citește și
SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata