Take a fresh look at your lifestyle.

Emil Boc, după ce a susținut UNTOLD: „Valul a depășit orice așteptare”

0

Emil Boc a declarat la un post de radio că valul 4 al pandemiei a depășit orice așteptare. Asta în condițiile în care tocmai el a contribuit la această depășire, prin susținerea UNTOLD, într-un moment în care medicii avertizau că varianta delta este mult mai contagioasă și periculoasă. La mai puțin de o lună de la UNTOLD, Cluj-Napoca are o rată de incidență de peste 8/mia de locuitori. În timpul UNTOLD, incidența era de sub 2/1.000 de locuitori. Începând de joi, Cluj-Napoca este în carantină de noapte.

”Valul a depășit orice așteptare în România și în Europa ca rată de infectare și transmitere. Poate fi o parte plină a paharului, pentru că persoanele vaccinate foarte, foarte puține, sub 3 – 4% ajung la terapie intensivă, restul de 95 – 96% sunt persoane nevaccinate. Acum se vede diferența. Vaccinul te protejează și nu mori, nu te vaccinezi și ajungi la Terapie intensivă, cu sens unic.

Faptul că România este codașă în UE la rata de vaccinare, cu un procent de 30% arată că și impactul acestei variante Delta este și mai mare. Totul se reduce la capacitatea noastră ca și comunitate de a înțelege. Doar prin știință, prin vaccinare, ne putem salva viața. Restul sunt povești. 

La Cluj, mă bucur și spun cu mândrie că suntem mult peste rata națională de vaccinare, cu 50% oameni vaccinați”, a declarat primarul Emil Boc. 

Întrebat la Napoca FM dacă guvernul ”a greșit undeva la partea de informare și convingere?”, primarul Emil Boc a spus că: ”Nu știu! Eu spun un singur lucru. Educația este temelia la tot ceea ce este sănătos în societate. Acolo unde societățile au un grad mare de educație și toleranța este mai mare, și vaccinarea este mai mare și salariile sunt mai mari, iar oamenii trăiesc mai bine.

Clujul este iarăși un model. Suntem pe primul loc în țară la educație și asta se vede pe stradă, la comportament, la performanța elevilor, la rata înaltă de vaccinare”, a spus primarul Emil Boc.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata