Take a fresh look at your lifestyle.

Etanșarea asfaltului – cum are loc întreaga procedură?

0
Conținut oferit de: esculesiutilaje.ro.

Asfaltul este materialul cel mai popular folosit pentru căile de acces, însă are nevoie de o atenție specială. Etanșarea asfaltului este cea mai bună modalitate prin care se descurajează crăpăturile și fisurile, așa că dacă dețineți căi de acces din asfalt, este important să le mențineți în stare excelentă de funcționare.

În general, căile de acces tind să își piardă frumusețea atunci când umezeala din aer, ploaia și zăpada pătrund în crăpăturile asfaltului deteriorat. Expunerea la temperaturi de îngheț este un alt factor care contribuie la degradarea asfaltului. Apa care a pătruns în interiorul fisurilor va determina extinderea asfaltului, provocând daune și mai ample. Pentru a vă proteja investiția, etanșarea periodică a asfaltului este un pas esențial. 

Cât poate costa etanșarea asfaltului?

Spre deosebire de alte reparații, etanșarea asfaltului este o sarcină potrivită pentru profesioniști, mai ales dacă asfaltul prezintă deja fisuri sau crăpături. Profesioniștii dețin o varietate de scule constructii pentru a se descurca cu orice situație. Inițial, aceștia vor căuta cauza principală a fisurării, deoarece acest lucru poate indica daune grave sau alte probleme suplimentare. Vehiculele cu greutate mare sau drenajul deficitar pot cauza fisuri în asfalt. Un profesionist va fi capabil să identifice problema și să împiedice ca degradarea asfaltului să capete amploare. 

Dacă se ajunge la concluzia că asfaltul poate fi reparat, următorul pas va implica amplasarea unui nou strat de asfalt deasupra stratului existent. Totuși, dacă asfaltul existent este prea vechi sau prea uzat pentru a fi reparat, va trebui înlocuit complet. Echipa de profesioniști va folosi utilaje constructii speciale pentru a îndepărta asfaltul vechi și pentru a instala un strat nou. Odată ce marile reparații sunt finalizate, etanșarea este foarte recomandată. 

Chiar și un strat subțire de material de etanșare aplicat pe partea superioară a asfaltului poate contribui la uscarea sau crăparea materialului din cauza fluctuației de temperatură. În ceea ce privește costurile asociate cu etanșarea asfaltului, acestea vor depinde în mare măsură de dimensiunea căii de acces. Evident, căile de acces mai mari vor necesita mai mult material de etanșare, deci prețul va fi mai mare. 

Care este cea mai potrivită perioadă pentru etanșarea asfaltului?

În mod ideal, etanșarea asfaltului ar trebui să aibă loc pe vreme caldă și uscată. Materialul de etanșare trebuie să aibă timp să se usuce și să se fixeze, la fel ca asfaltul atunci când îl aplicați pentru prima dată. Totuși, materialele noi de etanșare permit aplicarea și pe vreme mai rece. 

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata