Take a fresh look at your lifestyle.

Europa a făcut febră din cauza lui Cerberus! 

0

Europa nu scapă de caniculă! Este cod roșu în Italia, Serbia și Ungaria şi cod portocaliu în Spania, Grecia, Austria și Elveția.

Apa Mării Mediterane a ajuns la 31 de grade în zona Italiei iar valorile sunt cu 5-6 grade peste normalul perioadei.

Arșița din Grecia a determinat autoritățile să închidă Acropole, pentru a-i proteja pe turiști iar la Roma aerul este aproape irespirabil 

„Este groaznic. Suntem obișnuiți cu căldura din Roma, dar nu cu așa ceva. Simt că anul acesta a fost mai cald decât de obicei”, spun o turistă.

Un bărbat care a simțit pe pielea sa efectele fenomenului denumit „Cerberus” îi avertizează pe cei care și-au trecut în itinerarul de vacanță capitala italiană.

Turist care a avut de-a face cu „Cerberus” în Italia: „Veniți la Roma în mai sau în septembrie”

„Dacă vreți să veniți la Roma anul viitor, v-aș sugera începutul lui septembrie sau începutul lui mai, pentru că este foarte greu să faci față acestei călduri, ca să fiu sincer”, spune el.

Cei care s-au aventurat în Roma și la Vatican în aceste zile au s-au refugiat mai ales în jurul fântânilor sau în spatele unor ventilatoare, pentru a scăpa de”Cerberus”.

Anticiclonul de înaltă presiune care vine dinspre sud a fost numit după câinele cu trei capete din mitologia greacă antică, a cărui sarcină era să păzească porțile lumii subterane.

Autoritățile din Grecia anticipează incendii de vegetație din cauza caniculei extreme

Sunt temperaturi de peste 40 de grade Celsius la umbră și în Atena.

La Acropole, mai mulți turiști au leșinat din cauza căldurii, ceea ce a determinat autoritățile din să închidă zona.

40 de pompieri români se află în Grecia pentru a sprijini autoritățile elene în monitorizarea incendiilor. Autoritățile se tem că vegetația va lua foc în mai multe zone, cum s-a întâmplat în ultimii ani.

Accesul turiștilor a fost interzis în rezervațiile naturale și în pădurile din zone de risc.

Un val de căldură extremă a afectat numeroase zone și în China, temperaturile ajungând la peste 40 de grade Celsius.

Administrația Meteorologică din această țară a emis o alertă portocalie, a doua cea mai mare alertă pentru valuri de căldură, valabilă în mai multe provincii.

Citește și
SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata