Take a fresh look at your lifestyle.

EXCLUSIV – Bestiile, tată și fiu, care au comis odioasa crimă din Tritenii de Jos au primit 50 de ani de pușcărie

3
Ovidiu Rotar (stânga) și tatăl său Marin Rotar (dreapta)
Ovidiu Rotar (stânga) și tatăl său Marin Rotar (dreapta)

Ovidiu Andrei Rotar, în vârstă de 22 de ani, și tatăl său Marin Eugen Rotar, în vârstă de 48 de ani, (foto) sunt cei doi criminali care au omorât într-un mod sadic, în plină stradă, în octombrie 2015, un bărbat, pe Sebastian Cristurean, în vârstă de 34 de ani. (foto) Totul pentru o simplă bănuială că Sebastian le-ar fi incendiat un fânar. Judecătorii de la Tribunalul Cluj nu au fost miloși cu bestiile  care au hăcuit un bărbat, în localitatea clujeană Tritenii de Jos, cu un topor și o rangă și le-au dat celor doi, tată și fiu, pedepse de 25 de ani de închisoare. Sebastian, bărbatul omorât, a lăsat în urmă doi copilași.

Sebastian Cristurean, bărbatul omorât de cei doi bărbați - tată și fiu
Sebastian Cristurean, bărbatul omorât de cei doi bărbați – tată și fiu

Magistrații Tribunalului Cluj s-au pronunțat la sfârșitul săptămânii trecute. Aceștia au decis că pentru faptele lor, asasinii să stea după gratii, fiecare, câte 25 de ani. Judecătorii au mai dispus sechestru pe toată averea familiei criminalilor, rudele victimei, Sebastian Cristurean, urmând să primească despăgubiri morale și materiale de aproximativ 151.000 de euro. Cei doi copilași ai lui Sebastian ar urma să primească, fiecare, câte 60.000 de euro, soția 30.000 de euro, daune morale și daune materiale în valoare 4.000 de lei. Pe lângă pedepse și plata daunelor morale și materiale, vinovaților le-au fost interzise și anumite drepturi.

Decizia judecătorilor, condamnarea, nu este definitivă, ea poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la pronunțare. (Citește SENTINȚA mai jos).

ISTORIA POVEȘTII
Sebastian Cristurean (foto) a fost omorât, în octombrie 2015, de cei doi, tată și fiu, acuzat fiind că le-ar fi dat foc la șură. După ce l-au tăiat cu topoarele pe Sebastian, atacatorii s-au dus la Postul de Poliție să se autodenunțe, dar șeful de post nu era la serviciu. Bestiile s-au întors în locul în care își lăsaseră victima și i-au tăiat mâna dreaptă, cu toporul, dar i-au mai aplicat și lovituri cu aceeași armă în zona inimii și a capului, susțin martorii care au asistat neputincioși la scenele de groază. Nimeni nu a intervenit în momentul în care au văzut cu cât sadism îl lovesc criminalii pe Sebastian. Potrivit unui martor, cei doi criminali l-au lovit pe Sebastian de mai multe ori cu toporul. Fiul dădea cu toporul, iar tatăl cu o rangă.

Asasinii au încercat să scape invocând că nu sunt în deplinătatea facultăților mintale, dar expertiza psihiatrică a arătat că ei au avut discernământ în momentul în care au comis odioasa crimă. Cu un an înaine, cei doi primiseră închisoare cu suspendare după ce au snopit în bătaie un localnic din Tritenii de Jos.

„Scandalul a început pe stradă. L-au bătut pe Sebi până a cazut inconștient. Ovidiu și Marin s-au dus la Poliție să spună ce au făcut, dar șeful de post nu a fost de găsit. Cei doi s-au întors în locul unde îl lăsaseră pe Sebastian plin de sânge. De la locul crimei până la Postul de Poliție sunt 300-400 de metri, cel mult. Ovidiu Andrei, băiatul lui Marin, a intrat în minimarket și a luat apă într-un vas și a turnat peste Sebastian. Sebi încă mai horcăia la momentul acela (scoatea zgomote). Și când au văzut că trăiește s-au înfuriat și mai tare și ziceau <<încă mai trăiești, no lasă că îți arăt eu ție cum e să ne dai foc>> și i-au tăiat mâna dreaptă. Oamenii care se uitau neputincioși la scenă nu au putut face nimic. Ei tot strigau de pe margine <<Lăsați-l mă că îl omorâți, nu mai dați în el>>”, ne povestea anul trecut unul dintre martorii care au asistat la scena terifiantă.

Ovidiu Rotar, tânărul care alături de tatăl său au comis crima din Tritenii de Jos
Ovidiu Rotar, tânărul care alături de tatăl său au comis crima din Tritenii de Jos

SENTINȚA
„Solutia pe scurt: În temeiul art. 386 C.proc.pen., respinge cererile de schimbare a încadrării juridice dată faptelor cu care instanţa a fost sesizată prin rechizitoriu, formulate de inculpaţii Rotar Marin Eugen şi Rotar Ovidiu Andrei prin apărători, ca nefondate.

În temeiul art. 396 alin. 2 C.proc.pen., dispune condamnarea inculpaţilor Rotar Marin Eugen. şi Rotar Ovidiu Andrei, după cum urmează:

1. Condamnă pe inculpatul Rotar Marin Eugen, la pedeapsa principală de 25 ani închisoare, cu executare în regim de detenţie, pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat, prev. de art. 188, art. 189 alin.1 lit.a) şi h) C.pen. În baza art. 189 alin. 1 și art. 67 alin. 2 C.pen., interzice inculpatului, cu titlu de pedeapsă complementară, exercitarea drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a), b) şi h) C.pen. (drepturile de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de a deţine, purta şi folosi orice categorie de arme) pe o durată de 5 ani, ce se execută după executarea pedepsei închisorii, după graţierea totală ori a restului de pedeapsă, după împlinirea termenului de prescripţie a executării pedepsei sau după expirarea termenului de supraveghere a liberării condiţionate, potrivit art. 68 alin. 1 lit. c) C.pen. În temeiul art.65 alin. 1 și 3 C.pen., interzice inculpatului, cu titlu de pedeapsă accesorie, exercitarea drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a), b) şi h) C.pen. (drepturile de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de a deţine, purta şi folosi orice categorie de arme), a căror exercitare a fost interzisă de instanţă ca pedeapsă complementară, ce se execută din momentul rămânerii definitive a prezentei hotărâri și până la executarea sau considerarea ca executată a pedeapsei principale privative de libertate. În temeiul art. 404 alin. (4) lit. a) C. proc. pen., art. 72 C.pen., deduce din pedeapsa principală aplicată inculpatului timpul reţinerii, cuprins între 26.10.2015, orele 23:35 – 27.10.2015, orele 23:35, şi al arestării preventive, începând cu data de 27.10.2015 şi până la zi.

2. Condamnă pe inculpatul Rotar Ovidiu Andrei la pedeapsa principală de 25 ani închisoare, cu executare în regim de detenţie, pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat, prev. de art. 188, art. 189 alin.1 lit.a) şi h) C.pen. În baza art. 189 alin. 1 și art. 67 alin. 2 C.pen., interzice inculpatului, cu titlu de pedeapsă complementară, exercitarea drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a), b) şi h) C.pen. (drepturile de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de a deţine, purta şi folosi orice categorie de arme) pe o durată de 5 ani, ce se execută după executarea pedepsei închisorii, după graţierea totală ori a restului de pedeapsă, după împlinirea termenului de prescripţie a executării pedepsei sau după expirarea termenului de supraveghere a liberării condiţionate, potrivit art. 68 alin. 1 lit. c) C.pen. În temeiul art.65 alin. 1 și 3 C.pen., interzice inculpatului, cu titlu de pedeapsă accesorie, exercitarea drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a), b) şi h) C.pen. (drepturile de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de a deţine, purta şi folosi orice categorie de arme), a căror exercitare a fost interzisă de instanţă ca pedeapsă complementară, ce se execută din momentul rămânerii definitive a prezentei hotărâri și până la executarea sau considerarea ca executată a pedeapsei principale privative de libertate. În temeiul art. 404 alin. (4) lit. a) C. proc. pen., art. 72 C.pen., deduce din pedeapsa principală aplicată inculpatului timpul reţinerii, cuprins între 26.10.2015, orele 23:35 – 27.10.2015, orele 23:35, şi al arestării preventive, începând cu data de 27.10.2015 şi până la zi.

3. În temeiul art. 399 alin. 1 C.proc.pen., menţine starea de arest preventiv a inculpaţilor Rotar Marin Eugenşi Rotar Ovidiu. Andrei

4. În temeiul art.7 alin.1 din Legea nr.76/2008, dispune prelevarea de probe biologice de la inculpaţi.

5. În temeiul art. 19, art. 397 C.proc.pen. rap. la art. 1349 alin. 1 şi 2, art. 1357 şi urm. Cod Civil, admite în parte acţiunea civilă formulată de către părţile civile M. V.-S., C.-S.-M., – prin reprezentant legal M. V.-S., şi C. A.-I., asistată de reprezentantul legal M. V.-S., şi, în consecinţă:

Obligă în solidar inculpaţii Rotar Marin Eugen şi Rotar Ovidiu, la plata sumei de 4.087,11 lei, cu titlu de daune materiale, precum şi a sumei de 30.000 euro (în echivalent lei la cursul BNR din momentul plăţii efective), cu titlu de daune morale în favoarea părţii civile M. V.-S. Obligă în solidar inculpaţii Rotar Eugen Marin şi Rotar Ovidiu Andrei la plata plata sumei de 60.000 euro (în echivalent lei la cursul BNR din momentul plăţii efective), cu titlu de daune morale în favoarea părţii civile C.-S.-M., precum şi la plata sumei de 60.000 euro (în echivalent lei la cursul BNR din momentul plăţii efective), cu titlu de daune morale în favoarea părţii civile C. A.-I.

Respinge în rest pretenţiile civile formulate ca nefondate.

6. În baza art. 404 alin. 4 lit. c) C.proc.pen., menţine măsura asiguratorie a sechestrului asigurator dispusă, conform ordonanţei procurorului din data de 15.01.2016, emisă în dosar penal nr. 321/P/2015 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, asupra bunurilor imobile deţinute în proprietate de inculpaţi, constând în: o clădire în suprafaţă de 126 mp, anexe în suprafaţă de 66 mp; curte în suprafaţă de 1.000 mp; teren intravilan în suprafaţă de 2.000 mp; livadă intravilan în suprafaţă de 4.200 mp; teren extravilan arabil în suprafaţă de 3.300 mp; teren extravilan păşune în suprafaţă de 4.500 mp; teren extravilan fâneţe în suprafaţă de 5.100 mp, pentru repararea prejudiciilor civile şi acoperirea cheltuielilor judiciare.

7. În temeiul art. 272 Cod Procedură Penală, stabileşte onorariul cuvenit apărătorului desemnat din oficiu pentru inculpatul Rotar Marin Eugen., în sumă de 690 lei, care se avansează din Fondul Ministerului Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti în favoarea Baroului Cluj – av. O. M.T.

8. În temeiul art. 274 alin.1 şi 2 C.proc.pen., obligă inculpaţii la plata cheltuielilor judiciare în favoarea statului în cuantum de 4.000 lei fiecare. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare cu inculpaţii, părţile civile, și procurorul. Pronunţată în şedinţa publică, azi, 19.08.2016″, se arată în decizia magistraților.

ovidiu-rotar-si-marin-eugen-rotar-criminali-crima-tritenii-de-jos (3)
ovidiu-rotar-si-marin-eugen-rotar-criminali-crima-tritenii-de-jos (2)

Citește și
3 Comentarii
 1. Anoy spune

  Doar 25 ani? Merita inchisoarea pe viata bestile!

 2. andrei spune

  aceiasi pedeapsa si pt ei asa cum au facut cu omul acela.
  tarani prosti si needucati purtatori de boli psihice si mintale.

 3. Gelu spune

  Mult prea putin pentru ceea ce au facut.Condamnati pe viata, fara posibilitatea de a fi eliberati vreo data.

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata