Take a fresh look at your lifestyle.

EXCLUSIV – Clujul rămâne fără polițiști, în scurt timp. Ce se întâmplă și cine are de câștigat

2

politia-rutieraIPJ Cluj riscă să se confrunte cu cea mai mare criză de personal. În acest an și anul viitor, mulți dintre angajații Inspectoratului Județean de Poliție Cluj vor merge la pensie, după 25 de ani de activitate. Urmează, în schimb, încadrările directe, o miză uriașă. 

Situația este îngrijorătoare la nivelul IPJ Cluj. Inspectoratul Județean de Poliție se confruntă în prezent cu o criză de personal. Surse din cadrul instituției spun că doar 80 % din posturile necesare unei bune funcționari sunt ocupate.

Citește și …
AM AVUT DREPTATE! MAI face încadrări directe în Poliție, anunțul vine pe Facebook

40-50 % dintre polițiștii care lucrează în prezent la IPJ Cluj se pensionează în 2016 și 2017, rămânând la posturi doar 30 – 40 % din totalul necesar.

Nici Școala de Agenți de Poliție din Cluj-Napoca nu este o soluție pentru a acoperi cu personal locurile lăsate libere de oamenii legii care s-au dus la pensie după 25 de ani de activitate. O promoție scoate doar 170 de agenți, care au libertatea de a pleca să muncească unde își doresc sau sunt repartizați după medii.

Soluția pentru a acoperi deficitul de personal, spun sursele, deși unii nu ar dori să se afle, ar fi încadrările directe. Încadrare directă înseamnă că nu trebuie să ai studii la o anumită școală de poliție sau academie pentru a putea lucra în Poliție. Studiile superioare însoțite de examene de admitere te pot face să ajungi om al legii.

Încadrările directe sunt și au fost mult dezbătute, atâta timp cât acestea sunt o ocazie unică pentru ca cei mai vechi în branșă să-și angajeze rudele, relațiile și cunoștințele în sistem.

„Nu doar în Cluj sunt probleme. Probleme sunt peste tot. Vor fi pensionări masive, mai ales în mediul rural unde nu poți duce polițiști că nu sunt motivați. Salarizarea e aceeași între țară și oraș. La țară spre exemplu nu ai sporuri ca la oraș. Urmează să intre în Poliție toți proștii și piloșii, asta urmează”, ne-a declarat un comisar din IPJ Cluj.

„Pot să vă confirm în acest moment că sunt foarte mulți colegi care au 25 de ani de activitate în MAI. Deocamdată se așteaptă normele metodologice de pensionare și atunci vom ști exact câți doresc să iasă la pensie”, ne-a declarat Constantin Mandache, președintele Sindicatului Național al Agenților de Poliție Cluj.

Reprezentanții IPJ Cluj au precizat publicației noastre că deciziile legate de încadrările directe sunt luate la nivelul Inspectoratului General al Poliției Române, urmând ca la Cluj să se desfășoare eventuale examene pentru admitere.

Responsabilii departamentului de la Relații publice din cadrul IGPR nu au putut fi contactați.

Citește și …
EXCLUSIV – Zeci de polițiști din Cluj “au fugit” la pensie din cauza unei ordonanțe. Unele posturi au rămas fără șefi

Citește și
2 Comentarii
  1. manaila spune

    domnule redactor intreaba conducerea politiei romane ca nu ar fi mai bine sa fie chemati in activitate politistii care au fost pensionati pe linie medicala si CARE acuma sunt recuperati medical si apti de lucru sunt politisti cu vechime in munca de 10,15 ani si care nu mai trebuie scolarizati si cheltuiti banii pentru pregatirea lor,acestia cunosc munca de politie fiind profesionisti si mai mult ar castiga ministerul chemandui pe cei apti la serviciu,decat sa faca incadrari directe ,pe baza de pile aducand in sistem oameni care nu au dea face cu munca de politie si cu care sar cheltui si enorm pentru scolarizarea lor

  2. rus spune

    bullshit!!!!prostii aberante!oricate angajari se vor mai face tot atatia vom ramane in strada.restul o freaca pe aceasi bani la birouri!si cand au fost disponibilizarile in 2011 tot din strada s-au dat afara!
    deci nu are rost,ca doar se va ajunge la disponibilizari de unde vor fii dati afara cei care lucreaza acum si asigura un climat cat de cat de ordine si disciplina

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata