Take a fresh look at your lifestyle.

EXCLUSIV – DOCUMENT OFICIAL! Cum îi râde în nas un șef de instituție clujeană unui ministru și nu se poate face nimic

27

istrate-stetco-garda-forestiera-clujUn Raport al Corpului de Control al ministrului Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor arată cum șeful Gărzii Forestiere Cluj, fostul I.T.R.S.V. Cluj, Istrate Ștețco, sfidează legile și orice regulă a bunului simț. Publicația noastră, ZIARUL CLUJEAN, vă prezintă în exclusivitate documentul ce se voia îngropat în sertare.

Un control ministerial efectuat în luna decembrie 2015, la Ocolul Silvic Beliș, în decurs de mai multe zile, a scos la iveală gravele probleme legate de defrișările pădurilor. Corpul de control a consemnat toate neregulile într-un Raport, a propus măsuri dintre cele mai dure și documentul a fost deja aprobat, în luna martie 2016, de ministrul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, Cristiana Pașca Palmer.

Important de subliniat în Raportul Corpului de control este faptul că Istrate Ștețco, șeful Gărzii Forestiere Cluj, susținut în funcție încă din vremea Guvernului Ponta, a refuzat să pună la dispoziția inspectorilor, veniți de la minister, documente importante care ar atesta legalitatea sau ilegalitatea defrișărilor din zona Beliș.

Acest aspect este menționat în Raportul de Corpului de control și totodată se precizează că „trebuie analizat comportamentul conducerii Gărzii Forestiere Cluj, care nu a pus la dispoziție documentele solicitate”.

Nu vom face rezumatul acestui document oficial și nici nu îl vom interpreta. Vă prezentăm Raportul integral, cu toate neregulile descoperite de reprezentanții Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, la Cluj.

istrate-stetco-garda-forestiera-cluj-1

Istrate Şteţco este considerat de fostul ministru al Apelor și Pădurilor, PSD-ista Doina Pană, un om de mare valoare, dar și “mâna mea stângă și dreaptă”. Asta chiar în lipsa altor informaţii legate de performanță, dar când un individ cu o mândrie mârlănească pe chip ţine un cap de animal ucis, într-o postură care parcă invită pe un site specializat în necrofilie-zoofilie.

Cu toate neregulile semnalate în Raport, nimeni, până la această oră, nu a luat vreo măsură legală sau disciplinară împotriva lui Istrate Ștețco.

Istrate Ștețco nu a răspuns apelurilor noastre pentru a comenta Raportul.

IATĂ RAPORTUL INTEGRAL!

raport-ministerul-apelor-padurilor-garda-forestiera-cluj-istrate-stetco (1) raport-ministerul-apelor-padurilor-garda-forestiera-cluj-istrate-stetco (2) raport-ministerul-apelor-padurilor-garda-forestiera-cluj-istrate-stetco (3) raport-ministerul-apelor-padurilor-garda-forestiera-cluj-istrate-stetco (4) raport-ministerul-apelor-padurilor-garda-forestiera-cluj-istrate-stetco (5) raport-ministerul-apelor-padurilor-garda-forestiera-cluj-istrate-stetco (6) raport-ministerul-apelor-padurilor-garda-forestiera-cluj-istrate-stetco (7) raport-ministerul-apelor-padurilor-garda-forestiera-cluj-istrate-stetco (8) raport-ministerul-apelor-padurilor-garda-forestiera-cluj-istrate-stetco (9) raport-ministerul-apelor-padurilor-garda-forestiera-cluj-istrate-stetco (10) raport-ministerul-apelor-padurilor-garda-forestiera-cluj-istrate-stetco (11) raport-ministerul-apelor-padurilor-garda-forestiera-cluj-istrate-stetco (12) raport-ministerul-apelor-padurilor-garda-forestiera-cluj-istrate-stetco (13) raport-ministerul-apelor-padurilor-garda-forestiera-cluj-istrate-stetco (14) raport-ministerul-apelor-padurilor-garda-forestiera-cluj-istrate-stetco (15) raport-ministerul-apelor-padurilor-garda-forestiera-cluj-istrate-stetco (16)

Citește și
27 Comentarii
 1. Gabor spune

  Mai, da asta chiar are moaca de badoc turtit. Doamna ministra ce faceti cu el, ca ne omoara pe toate ocoalele silvice. Si cu noi odata moare si padurea….

 2. Macioca Valeriu spune

  Angajatii GF Cluj nu respecta legea.
  Ma judec cu aceasta institutie pentru dreptul meu la informare prevazut de Legea 544/2001, insa informatiile le primesc doar prin instantele de executare silita, intrucat cu toate ca exista hotarare definitiva, Stetco Istrate – seful garzii, refuza sa o aplice. Rusine.
  Precum padurile, asa si institutiile, golite de valoare.

 3. Bemol spune

  Pai si nu se intampla nimic! Are potenta si face ce vrea, si nu aveti ce sa-i faceti.

 4. Daniel spune

  Un corupt cu interese de partid mai presus de lege . Face controale numai unde vrea şi cum vrea colegii lui înfară de cîtiva corupți ca el îl cunosc cîte parale face. Nu are ce căuta un om ca el numit politic în fruntea unei instituții ca itrsv unde face numai jocuri politice.

 5. Mulți dar prosti spune

  Ruşine națională acest ştețco cu buze albastre un om de nimic care nu răspunde la sesizări numai cînd vrea el şi unde vrea el. A fost anunțat de mai multe ori de furturii şi defrişării masive de pădure îar răspunsul a venit tîrziu după ce sau musamalizat furturile o sa sesizăm si ministerul cu privire la unele nereguli grave făcute de acest individ cu buze vinete. Primesc salarii enorme din bani publici să muşamalizeze furtul sau să îl stopeze? Dacă nu îş face meseria cerem schimbarea din funcție şi numirea unor oameni ne politici şi competenți iar cei cu buze albastre la împletit nuiele .

 6. marius spune

  sute de rapoarte zac la itrsv fara raspuns doar sunt clienti politici. multe furturi se acopera si se musamalizeaza de aceasta asa zisa institutie de control. o sa sesizam ministerul poate asa se opreste jaful facut pe fata de multe ori cu stiinta unor domni platiti din bani publici pusi in functii politic

 7. managerul spune

  In fata evidentelor te ameninta cu bataia, iti spune sa iti vezi de treaba, daca nu votezi PSD dupa alegeri te schimba el din functie, si daca nimic din astea nu dau rezultate, iti va sugera ca este informaroe sau agent acoperit, ca tor se poarta. Faza cu adresele la care nu raspunde mai este cum este, insa sunt unele care semnaleaza fapte penale ce trebuiesc constatae de indata, dar daca acele fapte penale inculpa indivizi sau instititii din cercul sau de interese nu le va verifica. Vor mai aparea dovezi.

 8. corina spune

  Deja a trecut la amenintari, le va arata el celor care au indraznit sa croncane in presa.

 9. Fane spune

  Au salar si fac si ciubuc. La propriu. Astia dupa ce au fentat testul de integritate fac afaceri in liniste acolo, plus nascocesc scenarii sa ii scape pe cotizanti. DNA-ule baga fitilele acolo si investigati.

 10. Donald Trump spune

  Nasica Doina Pana face tot posibilul ca finu sa stea pe functie ca este razbunator si mai are multe polite de platit, ca pana acuma numa sa chinuit si nu a reusit mare lucru, dar daca mai a sta vreo 4 ani poate reuseste ceva, poate o cura cu rahat moale, ceva tot a iesi!

 11. Sa va fie rusine spune

  Doamna de plastic, Ministra Mediului si slabuleana secretara de stat Eriko Stanciu, cu minciuna pe limba uita ca atunci cand au fost organizate concyrsuri pentru angajare la G.F. Cluj, nu au binevoit sa verifice minutios anumite informatii care semnalau posibile fraude la concursurile de angajare.
  IATA CE A FOST POSTAT PE PAGINA DE FB A MINISTERULUI MEDIULUI LA ACEA DATA, DAR NIMENI NU A DORIT SA IL DERANJEZE PE ISTRATE:
  „Angajari „pe bune” la Garda Forestieră Cluj

  Mă numesc FĂRCĂȘIU GABRIEL-COSMIN sunt consilier juridic și am participat la concursul pentru ocuparea unei funcții de consilier juridic la Garda Forestieră Cluj, fiind scoase la concurs un număr de 2 funcții publice cu vechime minimă în specialitatea juridică de minim 9 ani.
  Astfel, în data de 03.03.2016 mi-am depus cererea de înscriere la acest concurs, împreună cu toate actele prevăzute de lege. Ulterior, la data de 09.03.2016, în jurul orei 14.00 am fost contactat telefonic de o reprezentantă a Gărzii Forestiere Cluj să aduc până la ora 16.00 aceeași zi o adeverință din care să rezulte vechimea în specialitatea juridică. La ora 16.00 m-am prezentat la sediul acestei instituții cu adeverința solicitată. A fost înregistrată la Garda Forestieră Cluj.
  În data de 10.03.2016 am fost admis la proba selectării dosarelor, împreună cu alți 7 candidați.
  În data de 21.03.2016, a fost scoasă din dosarul meu de concurs adeverința privind vechimea mea în specialitate juridică, înregistrată la Garda Forestieră Cluj și trimisă la Agenția Județeană pentru Protecția Mediului Cluj (sustragerea și folosirea unui document cu caracter confidențial constituie faptă penală care se pedepsește conform art. 304 Cod penal cu închisoare de la 3 luni la 3 ani).
  În data de 22. 03. 2016 la ora 10 m-am prezentat la proba scrisă a acestui concurs și am ieșit după aproximativ 2,5 ore de la această probă, în jurul orelor 12.30.
  În ora 15.07 a aceleiași zile, după 2,5 ore de la ieșirea mea din examen, inspectorul șef al Gărzii Forestiere Cluj a trimis o adresă la Primăria municipiului Cluj-Napoca prin care a solicitat informații despre raportul de muncă pe care îl am cu o instituție publică din subordinea acesteia (probabil lucrarea mea era prea bună și trebuiau căutate motive de respingere).
  În data de 23. 03. 2016 s-au afișat rezultatele la proba scrisă, lucrarea mea având punctajul cel mai mare dintre toate lucrările, respectiv 64,33 puncte, fiind declarat admis împreună cu o altă persoană care a obținut 59,16 puncte, restul candidaților fiind declarați respinși deoarece nu au acumulat punctajul minim de 50 de puncte, prevăzut de legislația în vigoare.
  La data de 24.03.2016 au fost afișate rezultatele contestațiilor la proba scrisă. Au fost depuse un număr de 3 contestații, din care 2 au fost admise. Astfel, candidata care a obținut inițial de 44,50 puncte, după contestație a obținut 68,66 puncte, adică cu 24,16 puncte în plus, iar candidatul care inițial a obținut 43,83 puncte după contestație a obținut 67,33 puncte, adică cu 23,50 puncte în plus, deci cu mai mult de 50% față de punctajul inițial (să înțelegem că prima comisie a fost neatentă iar a doua și-a făcut “datoria” sau ce putem înțelege?!).
  În data de 25.03.2016 la ora 9,30 am depus la Garda Forestieră Cluj o sesizare prin care am solicitat lămuriri privind această stare de fapt, această instituție având obligația legală de a sesiza Agenția Națională a Funcționarilor Publici pentru verificarea celor semnalate.
  La data de 25.03.2016 ora 10.00 am participat la proba interviului. Înainte de începerea interviului am întrebat comisia de concurs cum e posibilă majorarea cu peste 50% a punctajelor celor 2 candidați, mi s-a răspuns că nu își explică o asemenea stare de fapt, dar probabil se datorează plajei foarte largi de apreciere a comisiei de contestații.
  Eu am promovat proba interviului cu 88.00 puncte din 100 posibile, iar candidatul care a promovat examenul scris cu 67,33 puncte, după contestație, a obținut la proba interviului punctajul de 88,66 puncte.
  În concluzie, eu care am promovat proba scrisă, inițial cu cel mai mare punctaj, am fost declarat în final respins obținând punctajul total de 152,33 puncte, fiind pe locul al treilea, iar candidatul clasat pe locul al doilea a obținut punctajul total de 155,99 puncte, deci cu 3,66 puncte mai mult, grație umflării notei finale la proba scrisă cu 23,5 puncte.
  Este strigător la cer faptul că se comite vădit un asemenea abuz; îmi pun întrebarea cum este posibil ca o notă, la proba scrisă, să fie majorată cu peste 50% în urma contestației ??? Probabil trebuia să contest și eu nota inițială, chiar dacă eram primul ?!
  Abia după acest examen am realizat demersurile efectuate, în afara cadrului legal, la adresa mea, tocmai la aproximativ 3 ore după susținerea probei scrise, când a fost foarte clar că nu pot fi înlăturat.
  Cum este posibil ca într-o instituție care a fost creată tocmai pentru a lupta împotriva furturilor și ilegalităților în domeniul silvic, să se comită asemenea abuzuri ? Nu cred că a fost un simplu accident, majorarea punctajului la proba scrisă a 2 candidați cu peste 50% este deja prea mult.
  La nivel declarativ toată lumea luptă împotriva abuzurilor, ilegalităților și corupției, dar situația de față este dovada clară a abuzurilor, ilegalităților și a corupției.
  Supun atenției opiniei publice acest caz întrucât lupta împotriva ilegalităților și corupției din domeniul silvic, respectiv a defrișărilor și retrocedărilor ilegale constituie domeniu de siguranță națională și vă invit să luăm atitudine împotriva acestor abuzuri.
  Puterea schimbării e în noi!!! Haideți să o folosim!! „

  1. Simona spune

   Scrieti toata intamplarea pe paginaFB a lui Ciolos

 12. hy five cinci spune

  Pentru ca Ionel este un ipocrit, si pentru ca este un doctor vopsit, si pentru ca are impresii gresite

  El este Directorul Corpului de control, mana dreapta a lui Is. si mana stanga a lui Mo.

  Plagiat dupa o lucrare depusa prin Bihor.
  Legatura dintre Holonec si doctoratul lui Ionel
  Sesizare, verificati lucrarea de doctorat a lui Marincas Ionel Bogdan, baiatul cu sigurante fuzibile suprasolicitate.
  Sa vedem si noi daca a plagiat sau nu, doar atat. Unii stim sigur ca lucrarea de doctorat este plagiata. Unde te mai laudai tu mai grasutule ca ai stat cu burta pe carte, dar cartea trebuia si deschisa.
  Sesizare, Marincas Ionel Bogdan sunteti de acord sa puneti lucrarea dvs de doctorat spre analiza, sa vedem daca este 100% plagiata, sau doar parti din ea, pe la 99,9%?
  Pentru ca suntem curiosi sa vedem sigurantele lui Ionel.
  Si te rugam sa nu incepi cu amenintarile si hartuirile dupa acest comment!

 13. Stetcoteca spune

  Stetcoteca asta are la baza sprijinul unor scenarii previzibile. A pus lumea sa bata mii de cioate doar pentru reclama lui, fara masuri concrete si cu rapoarte fara elemente clare constitutive.
  Stiu ca au fost batute mii de cioate la Ciucea-Surduca, si il intre pe zdramboiatu asta daca inspectiile au fost facute pe proprietari de padure si daca dupa acel control facut la gramada nimanui, a dat trupurile de padure respective in paza unui ocol. Daca nu care era finalitatea inafara de reclama la baiatu. De ce nu ai avut grija sa duci controlu la bun sfarsit? Acuma la Surduca defrisarile continua.
  Sterco esti un porc care manipuleaza.

 14. Jirinovsky spune

  La Ciucea-Surduca a pus angajatii sa faca inspectii de fond, atentie la gramada lui nimeni, au batut cioate fara sa stie pe proprietatea cui erau. Toate sub indrumarea zdramboietuluizdramboietului asta. Au facut si raport si l-au dat la parchet spre cercetare, bineinteles un document fara toate elementele constitutive, era vax albina din start. A contat reclama si atat. Oare nu era acolo un abuz in serviciu, sa pui atata amar de om sa foloseasca ciocanul de marcat ilegal, sa nu ai tu acolo acte de control incheiate pe proprietari de padure, asa cum spune legea?
  Dar dupa acest control la gramada lui nimeni, sa vedeti minune, acele suprafete de padure nu au fost date in paza!
  Si azi se fura lemne in liniste de la Surduca!

 15. PCL spune

  Istratel si Marincacas favorizeaza fara rezerve si succesiv Ocolul Silvic Valea Ierii.
  Axa Vuscan-Raducu-Istrate-Holonec functioneaza de minune. Daca maine Garda Cluj ar face un control acolo ar fi un ocol elogiat. Desi……

 16. Rotar Ionut spune

  Domnule Stetco unii vanatori relateaza ca suplimentati cote de recolta (de vanat) dupa bunul plac, si ca prin unele locuri pe la Bistrita dati aceste suplimentari ori de cate ori va obliga ocrotitorii dumneavoastra, iar la verificarile facute de inspectorii trimisi de dumneavoastra , acestia se multumesc sa incheie acele documente fara verificarile necesare, fiind destul cate un plin de motorina la logane, sau daca este cheful aprig accepta si cate-o curva pe langa plinul de motorina. Adica coordonati o institutie integra, cu oameni integrii, nu sunteti deranjat de numeroasele sesizari. Va faceti ca nu auziti de fiecare data.

 17. Gicu Tensiometru spune

  Venind de la o vanatoare putin fript, a dat cu masina peste o tanti, de a rupt ceva oase prin ea. Masinaria de partid a functionat iar minorul accident a fost dat uitarii de ipj bn. Sau cel putin asa se stie. este vorba despre inspectorul sef de la grada Forestiera Cluj.
  Apropos de comentariul lui Ionut, asta este chemat pe la vanatori tot timpul, iar el legalizeaza sau da acceptul cotelor de recolta. nu este nimic incompatibil, sau nelegal, este profund imoral si apoi nelegal.

 18. Niculaie Jorj spune

  Personal am dat lui Ghiran 3000 de lei pentru a putea scoate din fond forestier a suprafata de fond forestier de langa Cluj. A mai cerut apoi 1000 de lei, motivand ca dupa ce a dat la domnul Moale si la domnul istrate, nu mai ajung pentru restul cheltuielilor.

 19. Pointilistul spune

  Ce comentarii rautacioase puneti pe paienjenis dragilor. Oricum vad ca incet puneti si unele nume. Sunt surprins sa vad ca apar Ghiran si Moale, si va atrag atentia daca tot ii mentionati pe acesti doi afaceristi sa va referiti neaparat la centura ocolitoare dezmir-valcele, facuta cu defrisare de vegetatie forestiera, aprobata pe un traseu, executata pe altul, si multi metrii cubi de masa lemnoasa, din care au avut parte rand pe rand si cei doi natafleti, care au manipulat si santajat tot timpul oamenii din jur.

 20. Oblim coaste la cerere cu bocancul spune

  Mai Istrate, daca la Ocolul Silvic Cluj ai ridicat acordul pentru trei avize neinregistrate in SUMAL, la Ocolul Silvic Valea Ierii pentru cate avize neinregistrate o sa ridici acordul?
  Pocitaniilor ne credeti prosti pe toti?

 21. APEL PUBLIC spune

  Stimati cititori, probabil pentru multi dintre dumneavoastra acest articol reprezinta doar o rafuiala de sistem! Este insa mult mai mult decat atat!
  Acest individ, o emanatie a serviciilor care duhneste tortot mai tare isi permite sa ameninte angajatii Garzii Forestiere Cluj, ca nu cumva acestiestia sa puna comentarii cu adevaratele probleme de la garda emanatului, ca ulterior el apeland la prieteni si colegii din servicii va afla adresele de IP, iar masurile vor fi dure. Acesta este adevarul.
  APEL PUBLIC CATRE AUTORITATI, FACETI UN CONTROL LA ACEASTA GARDA DEOARECE ACOLO SUNT BOMBE CU CEAS. ECOLOGICE. DOAMNA MINISTRA PALMER, DOAMNA ERIKA STANCIU FACETI CEVA URGENT! NU VA FACETI COMPLICI LA ACOPERIREA UNOR MARI SI GRAVE ABUZURI SI MANIPULARI PENTRU A INDUCE IN EROARE!

 22. IP-ul meu este la vedere spune

  Oricum tot ce se face fara acordul angajatilor, asa cum este in legislatia sri, sie etc, este abuz la intimitatea angajatilor, de care au dreptul. Garda lui Istrate nu are asemenea reglementari, deci din nou conducerea penala care este acolo a comis un nou abuz. Faza cu traficul de date si cercetarile astea cu ochelari ionizati albastrii este inca o dovada de disperare din partea acestor oameni care nu stiu sa se opreasca.
  Stetco sa isi aduca aminte cum a platit ziaristi sa dea pe altii in ziare cand a fost numit gestap-o la itrsv. Sau poate a-ti uitat, oricum tot una, de ce te feresti, de aia nu scapi.
  Iar daca aici lumea nu vorbeste concret, cum ar putea sa dea sute de situatii in care sunteti in eroaare, este pentru ca se feresc tocmai pentru ca sunt condusi de un nebuni, cu alti doi-trei amarati-semianalfabeti care tracaseaza personalul din suborbine in mod constant.
  Te invit sa contracarezi aici ce se relateaza, poate ne spui cum ai facut trafic de influenta inclusiv la Bucuresti, ca cei doi din corpul de control al ministrei sa fie cercetati in comisia de disciplina pentru acest raport nesecret. Sau este secret? Atunci ar fi mai grav, a-ti ascunde ceva atat de evident, atat de clar ca a-ti refuzat sa puneti documente la dispozitie. Or fi si aia poate slabi, asa cum tu ii numesti si pe ei. Tu in schimb le stii pe toate, esti ala maruntel, stie tot, bine nimic. Bravo.
  Toate la timpul lor, toate la timpul lor, numai in dreptate si adevara.
  Asa sa ne ajute Dumnezeu la toti!!!

 23. stati leje ca are el la ce se gandii spune

  Istrate cum este cu prietenii tai cu care te judeci si cu care pierzi procese?
  De aia nu spui nimic?

 24. O fi secret de stat si astea? spune

  Pai chestia cu ascunsul documentelor functioneaza brici (ma rog nu chiar brici) la acest individ cu fata pentru reclame la unguente.
  Ia privit aici ce apare pe PORTALUL INSTANTELOR, TRIBUNALUL CLUJ:

  Dosar 666/117/2016 – si numarul este personalizat pentru Aschiuta

  – amendă pentru neexecutarea hotărârii judecătoreşti (art.24 din Legea nr.554/2004 )

  GARDA FORESTIERĂ CLUJ (INSPECTORATUL TERITORIAL DE REGIM SILVIC SI VANATOARE CLUJ NAPOCA) -Pârât
  STETCO ISTRATE, ŞEFUL GĂRZII FORESTIERE CLUJ- Pârât

  Solutia pe scurt: Admite în parte acţiunea. Obligă pârâtul Ş. I., în calitate de conducător al G. F. C., la plata în favoarea statului a unei amenzi de 20% din salariul minim brut pe economie pe zi de întârziere.
  acuma ce-i drept asta in primul termen, dar pana la o sentinta definitiva acest S.I. va avea mult mai mult de platit amenda.
  Ministerul nu vede aceste grave abuzuri in serviciu comise de acest nauc, om mediocru si orbit de ura. Presupun ca si dimineata in oglinda, se cearta cu el, are si el o calitate de actor pentru filme horror, gen Twin Peacks!

  Si mai este un dosar care ii urzica pe corupt la fund, dar acela banuiesc ca este si o cauza penala, cercetata in paralel, anume Dosarul nr. 2058/117/2016

 25. Gherman spune

  Domnule Stetco, in 2012 prin Comisia de Disciplina a ITRSV s-a dispus denuntul penal asupra numitului Bodin Radu, pentru presupusa fapta de omisiune a sesizarii organelor de cercetare penala, desi acesta solicita in zona Faget-Cluj un control tematic, adica unul complex. De arunci dvs nu ati mai facut nimic pentru stoparea ocuparilor ilegale de fond forestier din Faget. Chiar acolo unde este reclamat BR spre deosebire de 2012 cand nu era construit nimic, acum datorita dvs exista un drum asfaltat si un teren mare, mare de tenis!
  Va rog sa va denuntati si pe dvs.
  Totusi datorita numeroaselor probleme si sesizari, in 2016, la patru ani distanta, cereti sprijin pe la instirutii ale statului pentru efectuarea unui CONTROL TEMATIC IN ZONA FAGET-CLUJ. Adica in 2012 Bodin Radu solicita un control tematic acolo, dvs nu l-ati aprobat. De ce?
  Totusi vad ca pana la urma dati dreptate lui Bodin Radu, controlul tematic din Faget trebuia facut.

 26. Ionel rahatul spune

  Verificați lucrarea de doctorat al rahatului de Mărincaș!
  Este plagiată peste 80% .
  Noi o avem și am vãzut-o. Este o pleașcă grosolană.
  Doar pentru că acest rahat reîncălzit se dă cel mai corect. Hoț împuțit

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata