Take a fresh look at your lifestyle.

EXCLUSIV – Două minore din Centrul de Plasament Huedin au fost sechestrate și bătute

0

Două minore din Centrul de Plasament Huedin au fost sechestrate și bătute de doi bărbați. Tinerele de 17 ani, spun anchetatorii, ar fi fugit din centrul aflat în Huedin, județul Cluj, și au ajuns în localitatea Almașu, din Sălaj, unde voiau să se întâlnească o rudă. În halta din localitatea sălăjeană, fetele s-au întâlnit cu un bărbat, care le-a spus că ruda lor este la el acasă și le-a invitat și pe ele. Oficial, acuzații de abuz sexual nu au fost formulate, deși exista zvonul că minorele ar fi fost supuse unor perversiuni. La centrul din Huedin au mai avut loc alte evenimente nefericite în ultimii ani.

Fetele au fost conduse acasă la unul dintre bărbați, arată declarațiile din anchetă, acolo unde a venit și cel de-al doilea. La lăsarea serii, când cele două ar fi vrut să se întoarcă la Centrul de  Plasament Huedin, tinerii, de 26 și 32 de ani, le-ar fi forțat și agresat pe fete să rămână peste noapte cu ei. Sub teroare, minorele au renunțat la ideea de a pleca spre Centrul de Plasament Huedin și au rămas în casă cu cei doi bărbați.

A doua zi, adolescentele au pornit spre Huedin, iar pe drum s-au întâlnit cu un îngrijitor de la Centrul de Plasament Huedin, care le căuta. Tinerele i-au povestit acestuia prin ce au trecut, iar angajatul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului a sunat imediat la Poliția din Huedin.

 

Polițiștii din Huedin i-au contactat pe cei din Sălaj, județ în care se petrecuse totul, iar după audieri cei doi bărbați sunt acuzați de lipsire de libertate și lovire sau alte violențe.

„La nivelul Secției 2 Poliție Rurală Sânmihaiu Almașului există înregistrat un dosar penal privind infracțiunile de lipsire de libertate și lovire. Dosarul a fost înregistrat și la Parchetul de pe lângă judecătoria Jibou”, precizează Maria Cristea, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Sălaj.

Victor Liloiu, prim procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Jibou, județul Sălaj, confirmă pentru publicația noastră, Ziarul Clujean, că cei doi bărbați sunt cercetați penal.

“Este vorba de doi bărbați, ambii cu calitatea de suspect, față de care se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de lipsire de libertate și lovire sau alte violențe. În primă fază s-a declanșat cercetarea pe lovire și ulterior s-a extins și pe lipsire de libertate. Nu au fost formulate acuzații de abuz sexual”, spune Victor Liloiu, prim procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Jibou.

Incidentul s-a petrecut la sfârșitul anului 2016 și s-a aflat de el doar acum, după ce bărbații au primit calitatea de suspecți.

Incidente în care au fost implicați minori din Centrul de Plasament Huedin au mai avut loc. Cel mai grav dintre ele s-a petrecut în anul 2009, când o minoră de 14 ani, cu boli psihice, a fost violată și lăsată însărcinată de un coleg de 16 ani. Atunci, copila a fost supusă unui avort.

Alte incidente de la Centrul de Plasament Huedin, mai jos.

Citește și … EXCLUSIV – Caz ȘOCANT la Cluj: Un copil din centru de plasament și-a tăiat mâna cu drujba! Șeful orfelinatului și spitalul au mușamalizat totul

Citește și … EXCLUSIV – Copil din centru de plasament, în COMĂ de gradul III după ce a fost lovit de o mașină. Martori: „Nu era supravegheat”

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata