Take a fresh look at your lifestyle.

EXCLUSIV – Două tâlhării noaptea trecută, în Cluj-Napoca, multe altele în acest an. Victimele atacate brutal. Autorii sunt liberi!

0

Două persoane au fost tâlhărite, joi noaptea spre vineri, în zona Pieței Mărăști din Cluj-Napoca și pe Cetățuie. Până acum autorii nu au fost prinși, iar victimele au rămas fără telefoane mobile și un card bancar. Tâlharii au acționat într-un interval scurt de timp și foarte brutal. Victimele erau atacate pe la spate, pe urmă erau acoperite de o ploaie de lovituri cu pumnii și picioarele. Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Cluj spun că efectuează cercetări pentru două infracțiuni de tâlhărie calificată. În acest an, în Cluj-Napoca și pe raza județului, au avut loc mai multe tâlhării. Exemplele, în partea de jos.

Joi noaptea spre vineri, în jurul orei 02:00, un bărbat de 37 de ani se plimba pe Cetățuie. Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Cluj, acesta a fost atacat prin spate de către trei tineri, pus la pământ și lovit cu brutalitate cu pumnii și picioarele. Tâlharii l-au deposedat pe bărbat de un telefon mobil și un card bancar.

Singurul semnalment oferit de victimă despre agresori este că aceștia sunt tineri.

Două ore mai târziu, la ora 03:54, o femeie sună la 112 și anunță că pe Calea Dorobanților a avut loc o tâlhărie. Persoana care a sunat la numărul de urgență l-a găsit pe un tânăr de 29 de ani, prăbușit pe jos, de la care a aflat că a fost tâlhărit. Victima a rămas fără telefonul mobil.

Tânărul le-a spus oamenilor legii că în timp ce se afla pe stradă a fost atacat din spate de către doi tineri. Apoi tâlharii l-au lovit cu pumnii și picioarele, astfel că pentru un moment și-a pierdut conștiența. Până să fie găsit de femeie, se presupune, tânărul a zăcut prăbușit minute bune.

În ambele cazuri, victimele i-au indicat pe autori ca fiind tineri, numărul acestora fiind diferit în timpul atacului. Nu este exclus, susțin anchetatorii, să fie vorba despre o grupare. Semnalmentele puține vor îngreuna și mai tare ancheta.

TÂLHĂRII DESPRE CARE PRESA A AFLAT, DUPĂ PRINDEREA AUTORILOR

De la debutul sezonului cald 2019 au existat mai multe tâlhării în Cluj-Napoca, dar și pe raza județului Cluj. Presa află de aceste fapte, de regulă, de la Inspectoratul de Poliție Cluj și de cele mai multe ori după ce autorii sunt prinși. Vă dăm câteva exemple de tâlhării. În unele cazuri, tâlharii sunt depistați după câteva luni de la comiterea faptelor.

Pasaje extrase din articole:

30 iulie – Cluj-Napoca

Un cetățean polonez a sesizat faptul că a fost victima unei tâlhării în Parcul Cetățuia, din Cluj-Napoca. Turistul era venit încă de luni noaptea, la festivalul UNTOLD, dar avea cazare doar de azi și a decis să doarmă pe Cetățuie.

27 august – Cluj-Napoca

La data menționată, în jurul orei 21:30, cel în cauză – un tânăr de 21 de ani, din Cluj-Napoca,în timp ce se afla în parcul I.L. Caragiale din Cluj-Napoca, ar fi deposedat prin violență un bărbat de geanta în care avea circa 200 de lei, documente și alte bunuri.

14 iunie – Gilău

Ziua de 14 iunie părea să fie ca oricare alta pentru bărbatul venit cu pepeni de vânzare. La un moment dat, între orele 14:00 și 15:00, la duba acestuia s-a prezentat un alt bărbat care a cerut să cumpere un pepene. Comerciantul s-a întors cu spatele pentru o secundă, moment în care a fost lovit puternic de către presupusul client. Autorul l-a buzunărit pe doljean și i-a sustras suma de 150 de lei.

23 iunie – Dej

Conform probatoriului administrat, la data de 23 iunie, cei doi – un tânăr în vârstă de 17 ani și o tânără de 15 ani, din comunele Cuzdrioara și Cășeiu, ar fi deposedat prin violență un bărbat de un telefon mobil și circa 40 de lei.

27 ianuarie – Turda

La data de 27 ianuarie 2018, pe Aleea Făcliei din municipiul Câmpia Turzii, o persoană necunoscută bănuită ca ar fi deposedat o femeie de 54 ani, de o sacoșă ce conținea un portofel cu acte și bani, de un telefon mobil. Aceasta a fost identificată în persoană unui bărbat de 28 ani, din Turda, cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de tâlhărie.

9 iunie – Dej

La data de 9 iunie, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Dej au fost sesizaţi de către un bărbat de 24 de ani, din municipiul Dej, despre faptul că, în jurul orei 05:00, în timp ce se deplasa pe strada Crişan, din aceeaşi localitate, a fost agresat şi deposedat de un telefon mobil și circa 100 de euro, de persoane necunoscute. În urma investigaţiilor desfăşurate de către poliţişti, au fost identificaţi şi reţinuţi doi tineri, de 18 şi 22 de ani, din comuna Bobâlna și din Dej. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate.

1 iunie – Cluj-Napoca

Tâlhărie în Gara mică din Cluj-Napoca. Conform probatoriului administrat, cei trei ar fi folosit forța fizică și amenințările pentru a obține de la un bărbat bani și alte bunuri. Victima, un bărbat în vârstă de 42 de ani, din Mărișel, le-a dat atacatorilor suma de 300 de lei și un telefon mobil.

18 mai Cluj-Napoca

Conform probatoriului administrat, la data de 18 mai, în jurul orei 15:30, cele trei femei, cu vârste cuprinse între 20 și 29 de ani, din județul Ialomița, Baciu și Cluj-Napoca, ar fi sustras produse cosmetice dintr-un magazin din Piața Mărăști, ascunzându-le sub îmbrăcăminte. În momentul ieșirii din magazin, pentru a-și asigura scăparea, una dintre femei ar fi îmbrâncit-o pe vânzătoarea care a observat activitatea acestora, iar alta ar fi lovit-o cu palma.

15 mai – Cluj-Napoca

Tâlhărie în Someșeni. Conform probatoriului administrat, la data de 15 mai, în jurul orei 20:30, cel în cauză ar fi deposedat, prin violență, un bărbat de 44 de ani, din Cluj-Napoca, de un telefon mobil, bonuri de masa şi alte obiecte, după care a fugit de la locul faptei.

17 aprilie – Cluj-Napoca

La data de 17 aprilie, jurul orei 15:20, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca au fost sesizaţi prin Apel Unic de Urgenţă 112 despre faptul că, dintr-un imobil din cartierul Zorilor, din Cluj-Napoca, a fost sustrasă suma de 820 de lei de către un bărbat necunoscut. Înainte de a părăsi imobilul, cel în cauză ar fi îmbrâncit partea vătămată cu care s-ar fi întâlnit la ieşire.

Exemplele pot continua pentru acest an.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata