Take a fresh look at your lifestyle.

EXCLUSIV – Elevi bătuţi cu pumnii în burtă de un profesor! S-a întâmplat la o şcoală din Cluj

0

batuti-de-profesorCaz deosebit de grav în comuna clujeană Mănăstireni. Doi elevi au fost luaţi la pumni de profesorul de istorie şi bătuţi până li s-a tăiat respiraţia. Dascălul le-a aplicat pumni în burtă şi pe urmă s-a dus la plimbare, ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Parinţii nu au reuşit să dea cu ochii de bătăuş. Şcoala a început ancheta numai după ce cazul a fost adus la cunoştinţa Inspectoratului Judeţean Şcolar Cluj de reporterii ziarului nostru.

Incidentul a avut loc la Şcoala cu clasele I-VIII din Mănăstireni, cu puţin timp înainte de începerea cursurilor. Cei doi elevi agresaţi ar fi avut un conflict verbal cu un altul, favorit al profesorului de istorie, Gheorghe Luca. În apărarea celui din urmă a sărit dascălul şi le-a aplicat, pe rând, câte o corecţie celor doi elevi din clasa a VI-a.

„Pe mine m-a lovit cu pumnii în burtă şi aproape că nu am putut să mai respir. Ne-a prins pe holul şcolii pe amândoi. Nu am ştiut de ce ne bate. Un coleg de-al nostru a strigat după noi pe strada şi noi am strigat după el. Pentru asta am primit bătaie de la profesorul Gheorghe Luca”, ne-a povestit unul dintre băieţii bătuţi de profesor.

Părinţii copiilor sunt revoltaţi de incident şi spun că astfel de fapte nu trebuiesc tolerate. Ba mai mult, au încercat să-i ceară explicaţii profesorului pentru bătaie, dar acesta se ascunde.

„M-a sunat cineva şi mi-a spus să merg repede la şcoala că băiatul meu a fost bătut rău de tot de profesorul de istorie. Când m-am dus la şcoală acesta dispăruse. Am încercat să aflu ce s-a întâmplat, de ce mi-a fost bătut copilul, dar nu am găsit răspunsuri”, ne-a spus mama unuia dintre elevii bătuţi.

Profesorul Gheorghe Luca este acuzat de elevi şi de ieşiri nervoase necontrolate.

Contactată telefonic, Daniela Iepure, directorul şcolii din Mănăstireni, spune că profesorul îşi face treaba la ore, dar incidentul nu şi-l explică.

„Noi am aflat de acest incident şi am dispus o anchetă internă. Nu pot să vă spun foarte multe despre profesor. Este un profesor în vârstă, are 24 de ani vechime în învăţământ şi predă la şcoala noastră din 2001. Profesorul în cauză nu a mai fost testat psihologic de doi ani”, a declarat pentru ZiarulClujean.ro Daniela Iepure, directorul şcolii în care a avut loc incidentul.

Inspectoratul Judeţean Şcolar Cluj a pornit o amplă anchetă, după ce reporterii noştri au aflat de incident.

„Cu privire la incidentul semnalat de dumneavoastră, vă informăm că la nivelul unităţii de învăţământ Şcoala Gimnazială Mănăstireni a fost constituită o comisie internă pentru verificarea celor întâmplate, iar o echipă de control formată din reprezentanţi ai ISJ Cluj se va deplasa, de asemenea, la Mănăstireni pentru anchetă. În consecinţă, conform procedurilor în vigoare, în funcţie de gravitatea celor întâmplate vor fi luate fie măsuri administrative, fie se va decide sesizarea organelor abilitate”, a declarat pentru ZiarulClujean.ro Andreea Coroian Goldiş, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şolar Judeţean Cluj.

Dacă părinţii vor depune o plângere şi la Poliţie, profesorul bătăuş riscă să ajungă la puşcărie pentru loviri şi alte violenţe, dar şi pentru rele tratamente aplicate minorului.

Citeste si …

CLUJ: Profesorul bătăuş, iertăciuni la ceas de seară! S-a milogit în faţa elevilor după ce le-a dat pumni în burtă

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata